Що про нас розкаже наш силует?

Що про нас розкаже наш силует?

У кожної жінки одна з залоз внутрішньої секреції активніша за інші, що впливає на обмін речовин і, відповідно, на зовнішність. Тому жіночі фігури умовно поділяють на 4 типи. Класифікація нечітка, однак, якщо пригледітися, в кожній можна розгледіти домінування одного з типів.

Активний тип
Домінують наднирники
Ознаки. Верхня частина тіла масивніша за нижню. Широкі плечі, грудна клітина, маленькі сідниці, сильні руки та ноги. Пружна від природи шкіра, немає схильності до целюліту. Повнішати такі жінки починають із грудей, рук, живота. Легко нарощують м’язи.
Психологічний портрет. Рішучі лідери. Швидко визначаються з правильним рішенням, не люблять порад і завжди беруть відповідальність на себе. Не знають міри: ні в роботі, ні в спорті, ні в їжі.
Переваги. Здаються стрункими, навіть якщо схильні до повноти. А також мають пружну шкіру без целюліту.
Недоліки. При надлишковій вазі стрункий силует набуває «бійцівські» риси: масивний верх, вузькі стегна і коротка шия.
Рекомендації
Харчування. Найкраще – вегетаріанська дієта. Обмежте вершкове масло, соуси та шоколад.
Самоконтроль. Інколи відволікайтеся від життєвих турбот і насолоджуйтеся такими простими речами, як шелест лісу та шум дощу.
Фітнес. Адреналін, який виробляють наднирники, потребує постійної активності. Оптимально: біг, аеробіка, гірські лижі. Найкраще допоможе тримати себе у формі плавання, яке тренує тіло і особливо не збільшує м’язи.

Витончений тип
Домінує гіпофіз
Ознаки. Тіло підлітка з вузькими стегнами, без помітної талії. Маленькі руки і невеликі ноги, велика голова. Кістки тонкі, довгий тулуб, маленькі округлі сідниці. Набирають вагу повільно, повнішають спершу в області живота.
Психологічний портрет. Інтроверти, цікавляться мистецтвом і наукою. Часто замкнуті, але не через злостивість, а через самодостатність. Іноді так поринають у свої роздуми, що забувають про проблеми і потреби не тільки оточуючих, але й свого тіла.
Переваги. Завдяки рівномірному розподілу жиру на тілі тривалий час мають стрункий вигляд. Але й будучи худенькою, така жінка не має вигляд кістлявої.
Недоліки. Коли набирають вагу, «розпливаються» в талії. Слабка лімфатична система стає причиною набряків і обвислої шкіри.
Рекомендації.
Споживайте більше вуглеводів і менше білків. Добре засвоюватимуться овочі, продукти з борошна грубого помелу і прянощі. Обмежте у своєму раціоні молоко, солодощі, здобу, сирі продукти. Система травлення особливо чутлива до біоритмів, тому сніданок має бути ситним, вечеря – легкою.
Самоконтроль. Чутливі до дрібниць, запахів, звуків, кольорів. У домі такої жінки мають бути квіти, приємні кольори, ароматичні лампи.
Фітнес. Силовий тренінг допоможе надати тілу рельєфність, прибрати живіт, підкреслити талію і виведе заглиблених у собі жінок «із голови в тіло».

Творчий тип
Домінує щитовидна залоза
Ознаки. Фігура «пісочний годинник». Повнішати починають із живота і стегон, а руки й ноги лишаються худими навіть при надлишковій вазі.
Психологічний портрет. Веселі, активні фантазерки. Гострі на язик, чим зачаровують усіх навколо.
Переваги. Якщо жінка такого типу не схильна до повноти, її силует буде практично ідеальним (90–60–90).
Недоліки. Слабкі місця – мускулатура (жінкам цього типу збільшувати її вдається з труднощами) і крихкі кістки. Шкіра тонка, суха, може втратити тонус. Є схильність до целюліту.
Рекомендації
Харчування. Зелені овочі: салат, щавель, броколі, боби зарядять енергією і виведуть токсини. Важливо також їсти нежирне м\’ясо, рибу, молочні продукти. Фрукти, хліб, алкоголь, кофеїн і цукор не потрібні.
Самоконтроль. Їхній енергетичній системі необхідний постійний «підігрів». Теплий душ або баня допоможуть стабілізувати кровообіг, знімуть відчуття тривоги і розслаблять наприкінці дня.
Фітнес. Найкраще підійдуть такі види спорту, як групові, вуличні, танцювальні. Творчі жінки – потенційні «сови», тому ефективніше буде тренуватися у другій половині дня.

Апетитний тип
Домінують яєчники
Ознаки. Класичне жіноче тіло з вузькими плечами, круглими стегнами.
Психологічний портрет. Турботливі, сердечні і вразливі. Швидко і легко знаходять спільну мову з оточуючими, інтуїтивно відчуваючи їхні бажання. Сповільнений обмін речовин спричинює «загальмованість» у рухах і діях, однак у душі такої жінки – вир почуттів.
Переваги. Навіть набравши забагато ваги, така леді не «запливе» в талії, а живіт у неї з’явиться в останню чергу.
Недоліки. Схильність до зайвої ваги і целюліту. З юності мають вигляд «пампушок». Більшість дуже повніють під час вагітності.
Рекомендації
Харчування. Фрукти допоможуть стабілізувати обмін речовин. Корисні всі овочі, особливо броколі і соя, нежирне м\’ясо, яйця, риба. Уникати споживання вершкового масла, соусів, шоколаду, здоби, макаронів. Погано засвоюються оцет і лимонний сік. Уранці травна система працює погано, тому сніданок можна пропустити. Найактивніше відчуття голоду – в період із 17-ої до 22-ої години.
Самоконтроль. Життєво необхідне спілкування. Самотність протипоказана, так само як і спілкування з агресивними людьми. Позбутися негативної енергії допоможуть дихальна гімнастика і йога.
Фітнес. Через уповільнений обмін речовин важливо виконувати якомога більше вправ на витривалість. Займаючись спортом, важливо давати навантаження на ноги, тому обмежуватися плаванням не слід. Найкращий час для тренувань – перші ранкові години йдруга половина дня.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x