Область спрямувала 79,5 млн грн на святкування 200-річчя Шевченка

Область спрямувала 79,5 млн грн на святкування 200-річчя Шевченка

До 200-ї річниці з дня народження Т. Г.Шевченка заплановано реконструювати 15 об’єктів. З обласного бюджету передбачено виділити 79, 5 млн грн на ремонт об’єктів, пов’язаних з іменем Кобзаря. На сьогодні завершено будівельні роботи на об’єкті «Капітальний ремонт чумацької хати Національного заповідника «Батьківщина Тараса Шевченка» в Моринцях Звенигородського району», який був відновлений за спонсорські кошти. До квітня буде відреставровано двір чумака: кузню, хлів, колодязь та інші споруди. Щодо готовності об’єктів на території Черкащини до відзначення ювілею поінформував заступник голови ОДА Михайло Коваленко.

Про це «Новій Добі» повідомив власний кореспондент.

Завершуються роботи на таких об’єктах: «Благоустрій території Національного заповідника “Батьківщина Тараса Шевченка» у
с. Шевченковому Звенигородського району»; «Реконструкція фасадів будівлі науково-дослідного відділу «Літературна Канівщина» Шевченківського національного заповідника в Каневі (заміна віконних блоків)»; «Капітальний ремонт адміністративного приміщення (фондосховища) Національного заповідника «Батьківщина Тараса Шевченка» у Шевченковому Звенигородського району»; «Капітальний ремонт котельні Національного заповідника «Батьківщина Тараса Шевченка».

Продовжуються роботи на найбільш значимих об’єктах: «Реконструкція Нижнього парку Шевченківського національного заповідника в Каневі»; «Реконструкція парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва ХІХ ст., прилеглої території до маєтку П.В. Енгельгарда та оновлення експозиції музею Т.Г. Шевченка в с. Будищі Звенигородського району»; «Реконструкція селищного центру культури та дозвілля на вул. Шевченка, 190 у смт Вільшані Городищенського району».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x