Плантацію маку та конопель виявили правоохоронці на Звенигородщині

Плантацію маку та конопель виявили правоохоронці на Звенигородщині

В одному з сіл Звенигородського району на присадибній ділянці 58-річного місцевого жителя працівники місцевої поліції виявили 92 кущі рослин коноплі та 359 рослин маку. Знахідку вилучено та знищено, відібрані зразки направлені на дослідження. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ознаками статті 310 Кримінального кодексу України. «Нова Доба» про це дізналася в секторі комунікації Головного Управління Національної поліції в Черкаській області.

До поліцейських Звенигородського відділу від жителів одного із сіл Звенигородського району надійшла інформація про чоловіка, який на своїй присадибній ділянці вирощує мак та коноплю. Під час перевірки дана інформація знайшла своє підтвердження. На присадибній ділянці 58-річного пенсіонера між рядками картоплі проростали рослини коноплі та маку, які були ретельно висапані та доглянуті. Загалом правоохоронці нарахували понад 400 кущів, а саме 359 рослин снодійного маку та 92 рослини коноплі. Знахідку вилучено. Відібрані зразки направили на дослідження, решту знищено. Пояснити, для чого вирощував нарковмісні рослини, та ще й в такій кількості, чоловік не зміг.

За цим фактом Звенигородським відділом поліції відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 310 (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель) Кримінального кодексу України. Санкцією статті передбачено відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років. Триває слідство.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x