У Черкасах діятиме виставка воїнів-переможців

У Черкасах діятиме виставка воїнів-переможців

Вісімнадцять фотографій-історій про бійців АТО та волонтерів, які втратили кінцівки під час подій на Сході України, – саме про це соціальний проект «Переможці». Його презентувала у Черкасах Соломія Вітвіцька. Про це „Нова Доба” дізналася в Черкаській ОДА.

Олександр Швецов – один із учасників спільного мультимедійного проекту служби новин 1+1 «ТСН» та журналу Viva!. Після поранення чоловік лікувався спочатку в Харкові, а згодом і в Києві. Саме тут він познайомився з безліччю цікавих та активних людей з усієї України.

– Після того, як отримав поранення, хлопці мене відтягнули в тил, – розповідає боєць. – Після проходив реабілітацію близько шести місяців. У кожного одужання відбувається індивідуально. Якщо ти йдеш до мети, налаштований на успіх, то все вийде. Колись у госпіталі, одна жінка мені сказала, що якщо Бог щось забирає, то він дає щось взамін. Думаю, що так вийшло і в мене.

Протезування Олександр Швецов проходив в Україні. Вважає, що немає сенсу протезуватися за кордоном. Оскільки наші фахівці-протезисти уже вийшли на той же рівень, що і їхні закордонні колеги.

За словами куратора проекту Соломії Вітвіцької, завдяки проекту уже пройшли навчання у Канаді п’ять лікарів-протезистів з України. Один з них, київський фахівець Олександр Стеценко, навіть отримав ліцензію на виробництво біонічних рук.

– Маємо кілька цілей цього проекту, – наголошує Соломія Вітвіцька. – Насамперед, змінити громадську думку та ставлення до людей з інвалідністю. Прагнемо боротися за те, щоб українські міста ставали доступнішими для людей. І, звісно ж, основна наша мета – розвиток сучасного протезування. Вже маємо результати нашої роботи.

Презентація проекту саме в обласному центрі стала можливою завдяки роботі благодійної організації «Благодійний фонд «Народження».

– Сподіваюся, завдяки цьому проекту люди зрозуміли, що разом ми сильні, – говорить співзасновник фонду «Народження» Роман Крутяк. – Ми працюємо задля того, щоб переможців було більше. Вже організували навчання лікаря психолога-реабілітолога з Черкас. І найближчим часом підпишемо з ним контракт, щоб цей рік він працював тут та надавав допомогу тим бійцям АТО, які цього потребують.

Дбає про сучасних героїв і обласна влада.

– Враховуючи конфлікт на Сході, ніхто не може бути осторонь тих проблем, з якими стикаються наші герої, – зауважує заступник очільника області Сергій Овчаренко. – Зараз ми готові оплатити спортивний протез одного бійця. Також є можливість відправити лікаря-протезиста на навчання. Аби він уже тут, у Черкасах, допомагав нашим захисникам.

Додамо, виставка в обласній філармонії діятиме до 23 серпня.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x