Туман: водіям треба бути обережними

Туман: водіям треба бути обережними

За прогнозами на Черкащині, найближчими днями очікується хмарна погода, можливий туман. Державтоінспекція Черкаської області нагадує водіям, що в умовах недостатньої видимості треба бути дуже уважними та обережними, суворо дотримуватися Правил дорожнього руху.

Про це «Новій Добі» повідомили в прес-службі ДАІ.

Висвітлювати, наскільки це можливо, треба дорогу і, в першу чергу, правий її край. Протитуманна фара як додаткове освітлення при поїздці в нормальних умовах світить зазвичай значно вище, ніж це потрібно при тумані. У такому випадку зупиніться і поставте її правильно, надавши потрібного нахилу.
Під час руху не дивіться прямо вперед: все одно ви багато чого не побачите, а тільки втомите зір, чому перед очима у вас підуть райдужні кола.

Також хотілось би нагадати, що при тумані відстань до об’єкту візуально збільшується в декілька разів, тому швидкість руху бажано максимально знизити та збільшити дистанцію до машин попереду. У разі виникнення необхідності зупинитися швидкість потрібно знижувати поступово, а при зупинці включати аварійну світлову сигналізацію.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x