Бакетбольна збірна України з черкащанами у складі виграла срібло чемпіонату Європи

Бакетбольна збірна України з черкащанами у складі виграла срібло чемпіонату Європи

Учора у Скоп\’є завершився чемпіонат Європи з баскетболу серед вісімнадцятирічних у дивізіоні «В». Напередодні українці своїм виходом у фінал уже реалізували головне завдання на турнір – вийшли у дивізіон «А». Учора українська команда, яку тренує черкаський спеціаліст Олександр Ворона та за яку виступає наш Дмитро Скапінцев, поступилася у фіналі Чорногорії – 72:83. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби БК «Черкаські Мавпи».

Чемпіонат Європи U-18
Чоловіки. Дивізіон B
Україна – Чорногорія – 72:83 (22:16, 12:27, 20:24, 18:16)

Наші хлопці досить впевнено почали поєдинок проти суперника, якого напередодні старту чемпіонату вважали одним з головних фаворитів. Українці відзначилися першими – Горобченко поцілив з дальньої дистанції. Уважні дії в захисті та висока результативність Тиртишника не дозволяли балканцям взяти гру під свій контроль. За першу чверть чорногорці лише одного разу неповних 20 секунд вели в рахунку та кілька разів зрівнювали його.

Та з початком другої чверті становище суттєво змінилося. У наших суттєво побільшало браку. Балканці сповна цим скористалися, зробивши ривок 15:2. Українці \”попливли\”, програвши чверть та втративши лідерство. Після перерви ми мали вже відігрувати 9 очок.

За справу взявся Николенко, двічі поціливши одразу після поновлення гри. Та на суперника це не вплинуло – балканці відповіли трьома поспіль триочковими. Українці намагалися максимально загострювати гру, покращилася реалізація, але балканці непохитно втримували перевагу в межах 10 очок.

До заключної чверті ситуація не змінилася. Нам потрібно було відігравати 13 очок. Наші відіграли 4, але тут не забив триочковий Нємцу. У відповідь прилетіло +3 від балканців і їхній загальний доробок перетнув психологічну межу в 70 очок. До цього наша команда лише одного разу на турнірі пропускала 70 і більше очок – у єдиному програному поєдинку проти Грузії.

У середині чверті зажевріла надія, коли відставання скоротилося до 6 очок. Так триочковий Калудьєровича миттєво нагадав, хто на майданчику головний фаворит. До честі наших хлопців, вони до останнього не опускали рук. За 45 секунд до сирени українці поступалися лише 7 очок. Не катастрофічне відставання, але в даному випадку с таким суперником воно залишилося нездоланним.

У матчі за 3-тє місце Словаччина з мінімальною перевагою вирвала перемогу в Угорщини – 63:62. Саме словаки складуть компанію українцям та чорногорцям наступного року на чемпіонаті Європи в дивізіоні A. Путівки в еліту фіналісти вибороли ще напередодні.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x