Посуха збільшила кількість пожеж на Черкащині

Посуха збільшила кількість пожеж на Черкащині

Як і попереджали рятувальники, спекотна погода посприяла висиханню рослинності. Відтак, істотно збільшилася вірогідності виникнення пожеж. За добу понеділка в області виникло чотири загорання сухої трави. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Управління ДСНС у Черкаській області.

У Жашківському районі рятувальники оперативно ліквідували загорання 500 квадратних метрів сухої трави вздовж узбіччя автотраси Київ – Одеса, чим запобігли можливому ускладненню автомобільного руху по автостраді.

У Черкаському районі рятувальники 3-ї державної пожежно-рятувальної частини міста Черкаси ліквідували пожежу трави на площі 1 га поблизу села Геронимівка, запобігши розповсюдженню пожежі на житлові будинки та лісовий масив.

Вже о 18:30 до оперативно-координаційного центру Управління ДСНС надійшло повідомлення про загорання сухої трави на відкритій території на вулиці Енергобудівельників у Черкасах. На місці пожежі працювали 2 одиниці пожежно-рятувальної техніки 1-ї державної пожежно-рятувальної частини. Упродовж двох годин вогнеборці ліквідували пожежу сухої трави на площі 1 га.

В Уманському районі загорання сухої трави у селі Краснопілка, поширилося і на житловий сектор. Рятувальники Уманської пожежно-рятувальної частини зуміли оперативно ліквідувати загорання та захистити житловий будинок 60-річного чоловіка від вогню. Внаслідок пожежі згоріла суха трава на площі 100 кв.м та 2 м. куб. дров.

В усіх випадках причиною пожежі стало необережне поводження з вогнем.

У зв’язку з цим, Управління ДСНС України у Черкаській області вкотре звертається до громадян з проханням бути обережними у поводженні із відкритим вогнем у побуті та на відкритій місцевості.

Памʼятайте, навіть незначне займання може стати причиною виникнення масштабної пожежі та призвести до значних матеріальних збитків, а можливо навіть людських жертв.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x