Заяву для реєстрації шлюбу можна подати через Інтернет

Пари, які планують одружитися, матимуть змогу подавати заяви для реєстрації шлюбу через веб-портал «Звернення у сфері державної реєстрації актів цивільного стану». Про це інформує головне територіальне управління юстиції в області.

Від грудня 2015 року, відповідно до наказу Міністерства юстиції України від 02 грудня 2015 року №1187/5, до цього пілотного проекту приєдналися усі відділи державної реєстрації актів цивільного стану області.

Такий проект – це, насамперед, спрощення процедури подання заяв та документів щодо державної реєстрації актів цивільного стану. Нині через веб-портал, до якого відкрито доступ усім користувачам мережі Інтернет, громадяни можуть подати до відділу державної реєстрації актів цивільного стану заяви:

– про державну реєстрацію шлюбу;
– про державну реєстрацію розірвання шлюбу;
– про державну реєстрацію зміни імені;
– про внесення змін до актових записів цивільного стану, їх поновлення та анулювання;
– про повторну видачу свідоцтв про державну реєстрацію актів цивільного стану та витягів з Державного реєстру актів цивільного стану громадян.

Окрім того, цей сайт надає можливість надіслати до відділів державної реєстрації актів цивільного стану копії документів, необхідних для реєстрації актів цивільного стану, внесення змін до актових записів цивільного стану, їх поновлення та анулювання, у форматі, придатному для роздрукування або зчитування цих документів в електронному вигляді; здійснити попередній запис на відвідування відділу державної реєстрації актів цивільного стану із зазначенням зручних дати і часу; оплатити з використанням платіжних систем послуги відділів державної реєстрації актів цивільного стану; отримати консультації працівників відділу державної реєстрації актів цивільного стану щодо надісланих через Веб-портал заяв або звернень.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x