У 18 будинках ОСББ зроблять ремонт за підтримки бюджету

У 18 будинках ОСББ зроблять ремонт за підтримки бюджету

Понад 1,595 мільйона гривень спрямували цьогоріч із міського бюджету на проведення ремонтних робіт об’єднань співвласників багатоквартирних будинків. Наразі для поліпшення житлового фонду можливістю спільного фінансування скористалися 18 черкаських ОСББ. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі Черкаської міської ради.

Тільки вчора, 9 серпня, на своєму засіданні виконавчий комітет ухвалив рішення про співфінансування капітального ремонту будинків трьох ОСББ на загальну суму 233,6 тисяч гривень. Зокрема, мова йшла про наступні об’єднання: «Толстого-48» (тут триватиме утеплення будинку) – 169,3 тис грн, «Кришталь» – 21,2 тис грн та «Промінь» – 43,1 тис грн (в обох будинках проводитимуть ремонт ліфтів).

Нагадаємо, нині в Черкасах працює програми підтримки ОСББ та ЖБК «Формування відповідального власника житла» на 2016-2017 роки. За її умовами, якщо мешканці квартир в ОСББ уперше звернулися за фінансовою підтримкою, частка допомоги з бюджету складатиме 70 %. При цьому, як зазначає головний спеціаліст відділу сприяння ОСББ Юрій Кучеренко, час, коли його було створено немає різниці.

Виділення коштів із міського бюджету для заміни чи модернізації ліфтів, які не експлуатувалися п’ять і більше років проводитиметься на умовах співфінансування за принципом: 70% від загальної вартості проекту – це кошти міського бюджету, решта – власні кошти об’єднання.

Ще половину необхідної суми сплатять із бюджету всім іншим ОСББ на утеплення будинків та облаштування нової покрівлі.

Для довідки:

Тільки за період дії Програми підтримки об’єднань співвласників багатоквартирних будинків упродовж 2012-2015 років створено 43 нових ОСББ. Їх профінансовано в розмірі понад 6 млн грн. Тоді правом отримати фінансову допомогу з міського бюджету скористалось 73 ОСББ.

У них виконані роботи з:

– ремонту 31 ліфта у 25 ОСББ;
– ремонту покрівель у 24 ОСББ;
– утеплення фасадів у 22 ОСББ;
– герметизації міжпанельних швів у 3 ОСББ;
– ремонту інженерних мереж у 18 ОСББ;
– заміни вікон у 11 ОСББ;
– заміни водопідігрівачів у 2 ОСББ;
– встановлення засобів обліку теплової енергії у 19 ОСББ.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x