У торгово-розважальному центрі ліквідовували уявну пожежу

У торгово-розважальному центрі ліквідовували уявну пожежу

10 серпня Черкаські рятувальники провели практичні тактико-спеціальні навчання з ліквідації можливої надзвичайної ситуації в одному із ТРЦ обласного центру. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Управління ДСНС у Черкаській області.

Основною проблемою будь-яких надзвичайних ситуацій на об’єктах з масовим перебуванням людей є проблеми взаємодії адміністрації, персоналу закладу і рятувальних підрозділів. Тому відпрацювання дій вогнеборців і персоналу є одним із важливих завдань.

Під час навчань учасники змогли відпрацювати свої дії щодо ліквідації надзвичайної ситуації та евакуації людей з торгово-розважального центру.

Фахівці ДСНС уважно вивчали оперативно-тактичну характеристику торгово-розважального центру, місце розташування пожежних гідрантів та планування об’єкта. Саме ці фактори під час реальної загрози будуть впливати на швидкість та ефективність дій пожежно-рятувальних підрозділів.

За тактичним задумом навчань, внаслідок короткого замикання в електромережі в магазині електроніки на другому поверсі виникла пожежа. Її стрімкий розвиток створив реальну загрозу дитячому розважальному центру, розташованому поверхом вище, а також відвідувачам, які в цей час перебували на різних поверхах будівлі ТРЦ.

Черговий охоронець, повідомивши за телефоном «101» до Служби порятунку про пожежу, також інформує про загорання адміністрацію. Місцева добровільна пожежна дружина, озброївшись первинними засобами пожежогасіння, на місці займання намагається ліквідувати вогонь. Інші відповідальні особи проводять евакуацію людей.

За кілька хвилин після повідомлення на місце події почали прибувати перші пожежні розрахунки Черкаського гарнізону.

Сформовані рятувальні ланки, одягнувши спеціальні апарати для дихання у задимленій зоні, входять до Центру, де проводять розвідку, оцінюють складність ситуації і займаються ліквідацією пожежі та евакуацією людей.

Аналізуючи навчання, можна зазначити що і персонал торгово-розважального центру, і рятувальники, з поставленими завданнями під час навчань впоралися.

У навчаннях було задіяно 5 одиниць основної та спеціальної пожежно-рятувальної техніки та 28 чоловік особового складу.
За словами керівника навчань, начальника Черкаського міськрайонного відділу Управління ДСНС України у Черкаській області Андрія Хижняка, «такі навчання є вкрай важливими і необхідними, адже дозволили відпрацювати питання взаємодії пожежно-рятувальних підрозділів Управління ДСНС області з адміністрацією об\’єкта та оперативними службами міста, провести тренування евакуації з приміщень ТРЦ відвідувачів та працівників».

Обласні торгово-розважальні центри завжди наповнені великою кількістю людей, тож рятувальники, аби не допустити трагічних наслідків, систематично відпрацьовують кожен із таких об’єктів, таким чином підвищуючи рівень власної підготовки на випадок виникнення справжньої надзвичайної ситуації.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x