Активісти протестують проти саботажу застосування системи «ProZorro» в Черкасах

Активісти протестують проти саботажу застосування системи «ProZorro» в Черкасах

Черкаські громадські діячі агітують містян бути більш активними у питаннях контролювання місцевого бюджету. Для привернення уваги до особливостей впровадження системи електронних закупівель «ProZorro» в обласному центрі, активісти організували збір підписів під виконавчим комітетом Черкаської міської ради. Більше сорока підписів «за» подальше впровадження системи «ProZorro» в частині державних закупівель, що перевищують суму 30 тисяч гривень, зібрали активісти за дві години. «Підписний лист» разом із символічним борщовим набором передали міському голові. Наявність останнього спровокована нещодавньою заявою Анатолія Бондаренка про те, що під час святкування 25-ї річниці Незалежності України в місті не відбудеться традиційне частування борщем, оскільки… для закупівлі необхідних продуктів треба використовувати систему «ProZorro».

Активісти протестують проти саботажу застосування системи «ProZorro» в Черкасах

– Ми хочемо донести до людей, що так, як вони контролюють сімейний бюджет, так само нам варто конторолювати і міський, оскільки це гроші громади, тобто наші гроші. І, власне, основна мета акції – активізація населення. Такі активності проходять у 17-ти містах України, – коментує представниця КМГО «Молода Черкащина» Вікторія Феофілова. – Інший же, специфічно черкаський меседж – це відповідь на заяву міського голови про те, що неможливо зварити борщ на День Незалежності, оскільки кошти необхідно проводити через систему електронний закупівель «ProZorro». На нашу думку, борщ мають варити спонсори, а завдання міської влади – ефективно і прозоро витрачати гроші громади.
Реакції міського голови на подібний «презент» громадські активісти досі чекають, оскільки очільник Черкас на той час перебував на робочому виїзді в місті.

Активісти протестують проти саботажу застосування системи «ProZorro» в Черкасах

Від редакції: Черкаси увійшли до 17-ти міст, які пройшли комплексну оцінку місцевої соціально-економічної та бюджетної політики учасниками громадського партнерства «За прозорі місцеві бюджети!». Використана методика містила 173 критерії, засновані на принципах прозорості та відкритості соціально-економічних та бюджетних документів, участі громадян у бюджетному процесі, а також можливостей легкого отримання інформації від органів влади. У загальному рейтингу Черкаси посіли 6-те місце, поступившись Чернівцям, Вознесенську, Сумам, Одесі та Києву.

Ірина Коваль

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x