Незаконне виробництво вугілля виявили у Мошнах

Незаконне виробництво вугілля виявили у Мошнах

Черкаські активісти разом із представником Державної екологічної інспекції 8 серпня провели громадську експертизу санаторію «Нива», що в селі Мошни Черкаського району. Про це «Нова Доба» дізналася від Держекоінспекції у Черкаській області.

Під час обстеження території було зафіксовано незаконне виробництво деревного вугілля без відповідних дозволів. Виявили значну кількість деревини без відповідних маркувань щодо легальності її походження. На території також було 5 пристроїв, схожих на бочки-ритори для виготовлення деревного вугілля методом піролізу та близько тонни вже готового до продажу вугілля.

На місце обстеження активісти викликали власника незаконного бізнесу – підприємця із Золотоноші. Той підтвердив, що дозвільних документів на виробництво вугілля у нього немає, та запевнив, що легалізує свій бізнес найближчим часом.

Однак від відповідальності його це не врятує: Держекоінспекція у Черкаській області вже готує документи для проведення позапланової перевірки щодо його бізнесу та відшкодування збитків, завданих підприємцем навколишньому природному середовищу.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x