Громадські слухання в Черкасах: резонанс у Фейсбуці

Громадські слухання в Черкасах: резонанс у Фейсбуці

Вчорашні громадські слухання щодо реформи громадського транспорту в місті знайшли досить жваве продовження на сторінках соціальної мережі Фейсбук. «Нова Доба» пропонує ознайомитися з найцікавішими думками учасників учорашнього заходу.

Голова правління Громадської організації «Інститут реформ міста», головуючий на громадських слуханнях Іван Сухарьков:
«Провели Громадські слухання. Не смотря ни на что. Не смотря на то, что городская власть сделала все, что бы их сорвать. Уже в 16.00 в выделенном для этого зале Дома культуры имени Кулика, находились сотрудники бюджетной сферы. Из было много, настолько много, что люди которых приглашала наша Громадська Рада попросту не смогли внутрь зайти. Зал дома культуры вмещал 500 человек. А ведь мы предупреждали и Белоусова, и других чиновников, что этого зала будет мало. И как альтернативу предложили зал ПК «Дружба народов» на 1100 мест. В результате, более 300 жителей города попросту развернулись и ушли. Еще значительная часть просто не смогла получить мандаты. Что бы не говорили чиновники. Вот такая открытость власти, вот такой диалог у нас вырисовывается.

Громадські слухання в Черкасах: резонанс у Фейсбуці

Но слушания все равно состоялись. Мы знали, что интерес к ним громаден. Еще 2 недели назад у нас был список более 800 людей, желающих прийти. И мы об этом говорили чиновникам, требуя большее помещение.

Как бы там ни было, первый такой прецедент состоялся. Более детально о слушаниях напишу завтра, когда эмоции уложатся. Скажу только, некоторые моменты. Да, действительно, я учился и вырос в Белоруссии. Я уважаю и люблю украинский язык. Я его понимаю, я читаю. Но говорить мне на уровне , еще сложно. Не потому, что не могу, а потому, что не хочу его портить. Но я учусь. Надеюсь следующие слушания смогу вести уже на украинском. Я –гражданин Украины, я – черкащанин.

Не переходя на персоналии, хочу сказать на счет обвинения в фейковости организации и слушаний. Как бы кто-нибудь не относился к нам, но мы собрали 26 тысяч подписей. Это реальные подписи. Уже никто не скажет, что это рабочие АЗОТа. Как бы кто-нибудь не относился к слушаниям, но в зале было около тысячи жителей Черкасс. Мандаты им выдавали чиновники горисполкома. Т.е. они проверяли паспорта, прописку.

Я горд тем, что сегодня состоялось в этом городе. Это первые реальные общественные слушания.»

Громадські слухання в Черкасах: резонанс у Фейсбуці

Почесний президент ПАТ «Азот» Валентина Жуковська
«Вчора відбулися громадські слухання. Перші ряди зали важно і гордовито по команді з міськвиконкому зайняли керівники департаментів, депутати міської ради. Тільки після моїх декількох наполегливих звернень, політична та чиновницька еліта нарешті звільнили частину місць у перших рядах для людей похилого віку.
З виступу в.о. міського голови стало зрозуміло, що незабутня комуністична теза \”взять и поделить\” – жива, як ніколи. А ще краще, щоб все подарували – тролейбуси, гроші в міській бюджет. І при цьому не заважали їх витрачати на свій розсуд, не втручались в сам процес влади.
Під гаслами турботи про місто продовжуються корупційні дії і намагання очорнити все реальне, що зроблене іншими. Навіть встановлення дитячих майданчиків сьогодні владі не подобається – бо їх, бачите, встановлює АЗОТ. В розумінні влади, і це довели виступи депутатів-чиновників, саме АЗОТ є найбільшим ворогом міста.
За 2013 рік АЗОТ перерахував в бюджет міста 59 млн. грн. Влада в Черкасах коштує 45 млн. грн. Тому у мене постає логічне питання – а чи варта така влада того, щоби ми її утримували?!»

Громадські слухання в Черкасах: резонанс у Фейсбуці

Депутат міської ради, кандидат в народні депутати на довиборах-2013 Володимир Мамалига:
«Щойно приїхав з громадських слухань, які ініціювала Валентина Жуковська. Я думав, що проблема транспортної реформи Черкас дійсно цікавить це політично-хімічне угрупування. Я помилявся. З допомогою «різки і булочки» зігнавши до зали Черкаського міського будинку культури ім.Кулика понад півтисячі людей, половина з яких інтенсивно жували жуйку та відповідно пахли, аутсайдери від політики влаштували собі таку собі політичну презентацію, повторюючи перед своїми фанатами та змушеними їх слухати депутатів та бюджетників дві-три завчені фрази. Ну, типа, як «Дай мільйон» у Ільфа і Петрова.
Досі я не розумів причини фінансових проблем «Азоту» і банку «Надра». Сьогодні я прозрів. Слухаючи Жуковську і Сухарькова, я зрозумів: ці пасажири не знають інших дій у математиці, крім віднімання і ділення. Причому остання дія робиться виключно між собою. Ці аутсайдери в політиці і бізнесі НІЧОГО!!! Не розуміють в бюджеті, законодавстві, місцевому самоврядуванні і здоровому глузді. Спостерігаючи у їхніх лавах деяких діячів підсудного Одарича, я відчув у залі сильний запах падла.
Їх вже не цікавила транспортна реформа, а цікавило лише викуп громадою їхніх іржавих б/в тролейбусів. Їх не цікавила корупція, а цікавило лише працевлаштування їх команди. Їх не цікавив бюджет, а цікавила лише можливість впливали на фінансові потоки.Більше того, вони готові ротом бухгалтера Жуковської підтримати Майдан і ротом ріелтора Зорі вимагати звільнення політв’язнів. Саме під час громадських слухань з питань транспортної реформи. Вчасно.
Черкащани мають бути щасливі. На їх очах народжується нова політична містечкова еліта. І ці козятинські кадри, безумовно скориставшись порадами ніжинця Одарича, від нашого міста вже точно і камня на камні не залишать . І усе в нас буде з запахом аміаку.»

Громадські слухання в Черкасах: резонанс у Фейсбуці

Валерій Воротник, депутат Черкаської міської ради:
«Думав що йду на громадські слухання з приводу транспортно реформи в місті. Насправді попав на збори працівників Азоту та десятників що організовували позаминулорічні вибори Жуковської. Правда ще було з кілька сотен людей, які прийшли вирішувати проблеми міста, а потрапили на беніфіс хімічної принцеси з Козятина. Було просто смішно споглядати на те, як перетворила пані збори громади на агітмітинг. Навіть не міг собі уявити, на скільки пуста риторика Жуковської! Друзя, вона ж космонавт і навіть на напрягає мізки щоб намагатися розібратися в темі. Пусті популістські закиди перед вмотивованою аудиторією. Але прийшов до висновку – власники Азоту намагатимуться перетворити Черкаси на своє приватне місто. Як то у нас було популярно за часів Коліївщини… Задав кілька питань та швидко зрозумів, що передімною зовсім пуста людина, що н чує жодного з присутніх в залі. Що ж, черговий окупант ломиться в наші міські ворота. До бою, друзі, до бою! Буде весело:-)»

Наш ФОТОРЕПОРТАЖ З МІСЦЯ ПОДІЙ можна подивитися тут

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x