На Черкащині прогнозують похолодання та грози

На Черкащині прогнозують похолодання та грози

Завершилась перша декада останнього літнього місяця. Вона видалась теплою та впродовж більшості діб сухою. Середня декадна температура повітря становила 21,6-22,5°, що на 2° вище кліматичної норми. Максимальна температура повітря досягала 32-34°, мінімальна – становила 9-13°. Дощі спостерігались лише 2 та 3 серпня. Місцями по області 2 серпня пройшли дуже сильні дощі (за 1,5-3 години випало 50-56 мм) з градом, що є стихійним гідрометеорологічним явищем. Загалом по області розподіл опадів був дуже нерівномірним. Випало за декаду від 3 (Золотоноша) до 71 мм (Чигирин), що відповідає 16-507% декадної норми. «Нова Доба» про це дізналася в Черкаському обласному центрі з гідрометеорології.

За прогнозом, завтра, внаслідок переміщення холодного атмосферного фронту із заходу і затоку арктичного повітря, на Черкащині очікується різка зміна погоди: пройдуть грозовi дощi, місцями сильні, в окремих районах град, пориви вiтру та шквали 16-21 м/с; денна температура знизиться на 10-15º.

У суботу вночі також можливий місцями дощ, у неділю – без опадів. Температура повітря на вихідних становитиме вночі 8-13º, вдень 19-25º.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x