Неправильно підібраний портфель може спричинити проблеми з хребтом

Неправильно підібраний портфель може спричинити проблеми з хребтом

Коли йдете купувати ранець, рюкзак чи портфель, обов\’язково беріть із собою дитину для того, щоб приміряти обновку й перевірити, чи зручною вона буде для дитини. Найкращий варіант – ранець на двох лямках. А сумка на одній лямці часто стає причиною викривлення хребта (сколіозу).

На відміну від сумки, яку носять у руках або на плечі, шкільний ранець безпечний для хребта, адже він закріплює правильне положення спини. Рюкзак із м’якою спинкою не слід купувати малій дитині, такий варіант прийнятний лише для старших школярів. Учням молодших класів краще купити ранець із жорсткою ортопедичною спинкою, яка добре прилягає до спини і рівномірно розподіляє навантаження на плечовий пояс.

Неправильно підібраний портфель може спричинити проблеми з хребтом

Для збереження правильної статури школяра дуже важливі розміри та вага ранця. Його ширина не повинна перевищувати ширину плечей дитини, а висота – 30 см. Вага разом із умістом повинна становити не більше 15% від ваги школяра, а в молодших класах – 10%.
Лямки ранця повинні регулюватися: їх доведеться підтягувати або відпускати залежно від одягу та росту дитини. При цьому ремені повинні бути відрегульовані так, щоб ранець знаходився строго на спині, і ніяк не нижче попереку.

Вибираючи матеріал, із якого виготовлений ранець, краще зупинити свій вибір на водонепроникній, міцній тканині (наприклад, нейлоновій), тоді він буде стійкий до кліматичних умов, а у випадку забруднення його можна без проблем випрати. Усі шви на виробі мають бути чіткими й рівними. Шви та окантовки ранця не повинні бути грубими та врізатися в тіло дитини, усі застібки та блискавки повинні легко закриватись і відкриватись, щоб не завдати дитині травми.
Зверніть увагу на етикетку, де має бути зазначено вік дитини, якій рекомендовано цей виріб, та наявність висновку Державної санітарно-гігієнічної експертизи.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x