Небезпечними можуть бути навіть фарби й зошити

Небезпечними можуть бути навіть фарби й зошити

Неякісне шкільне приладдя може спровокувати серйозні проблеми зі здоров’ям дитини, аж до втрати зору і розвитку злоякісних пухлин. Недобросовісні виробники дозволяють собі використовувати дешеві хімікати для виробництва канцтоварів. Тому батькам дітей, особливо тих, які схильні до алергій, страждають від недуг дихальної системи, слід бути уважними при виборі різнобарвних приладь до школи.
Уся продукція для дітей, яка виготовляється та реалізується у торговельній мережі, повинна мати позитивні висновки Державної санітарно-гігієнічної експертизи. Запитуйте таку у продавців або звертайте увагу на інформацію про товар на етикетці.

Фталати, кадмій і свинець містяться в матеріалах, із яких виготовляють пенали. Фталати можуть викликати діабет, алергію і астму. Якщо пенал яскравий, липкий та з неприємним різким хімічним запахом, його краще не купувати. Ліпше вибирати пенали з тканини. Для їх виробництва використовують також і прості барвники.
Письмові ручки з ароматизованим чорнилом можуть викликати алергію в дитини.
У кольоровій речовині фломастерів можуть бути такі небезпечні речовини, як розчинник для смол, бензин і розчинник для фарби та їхні складові – бензол, толуол, хлороформ. Це сильні токсичні речовини, які можуть викликати отруєння, нудоту, болі, алергію, блювоту, вражати нервову систему. Тому не дозволяйте дитині гризти фломастери. Фломастер повинен бути сертифікований, випробуваний клінічними дослідженнями.
Фарби часто містять засіб для видалення бур’янів – анілін. Це сильна отрута, яка проникає в організм через шкіру і пари, викликає нудоту, погіршення загального стану.

Акварельні медові фарби на водній основі з приємним ароматом і натуральними компонентами безпечні. Важливо читати склад фарб і обирати безанілінові.
Штучний пластилін виготовляють із нафтопродуктів. Він дуже яскравий, з різким запахом, його не можна гризти. До нафтопродуктів належать парафін, парафінова олія, пропіленгліколь, петролатум. Хороший пластилін – той, що на основі натурального воску, з якісними пігментами і натуральних наповнювачами.
Зошити. Якщо папір зошита занадто білий і глянцевий, то це негативно вплине на зір дитини. Папір повинен бути кольору слонової кістки і не блищати. Розмітка на сторінці має бути чіткою, виконаною стриманими, не різкими кольорами.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x