Вереміївка увійде до Іркліївської громади

Вереміївка увійде до Іркліївської громади

Навчально-виховний комплекс І-ІІІ ступенів, лікарська амбулаторія, СТОВ «Вереміївка», 15 приватних, 5 фермерських і 5 риболовецьких господарств, 9 торгових точок, 2 аптеки, поштове відділення, Будинок культури та будується приватний історико-етнографічний музей «Козацькі землі України» – все це знаходиться на території Вереміївки. А нещодавно ще й заклали фундамент для нової церкви. Проживає у населеному пункті 1 429 осіб. Про досягнення, проблеми Вереміївки, а також про реформу децентралізації ми поговорили з головою сільської ради Наталією Казидуб, яка на цій посаді вже шість років.

Вереміївка увійде до Іркліївської громади

– Усе нове дуже важко сприймається населенням, так само й реформа децентралізації. Можливо, якби було більше успішних прикладів, то й люди ставилися б до цього спокійніше, – говорить Наталія Іванівна.
У Чорнобаївському районі пропонують створити дві громади. Вереміївка має увійти до Іркліївської.
– Я вважаю, що потрібно об’єднуватися, адже тоді громада отримає кошти й сама може ними розпоря­джатися, використовувати дійсно на свої потреби. А хто ж, як не місцеві жителі, знає, що їм треба. Але поки що люди проти таких змін, – зазначила голова села.
На Трійцю у Вереміївці відзначали День села. До цього свята в центрі населеного пункту відкрили Дошку пошани. Також учасникам антитерористичної операції, яких у селі 16 осіб, виділили грошову допомогу.

Є й свої проблеми у Вереміївки, як і в кожного села на сьогодні. Водогін, якому вже майже 60 років, потребує ремонту, але коштів на це поки що немає. Тому сільська рада вирішуватиме, де знайти ресурси, щоб відремонтувати систему.

Олеся Зінченко

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x