Допомогу на дітей з малозабезпечених сімей збільшено

Допомогу на дітей з малозабезпечених сімей збільшено

Крім того, розширено коло отримувачів допомоги малозабезпеченим сім’ям.

Повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

– На виконання соціальних ініціатив Президента України Законом України «Про Державний бюджет України на 2014 рік» з січня підвищено рівень забезпечення прожиткового мінімуму для дітей з малозабезпечених сімей: він зріс до 85% проти минулорічних 75%, – говорить Михайло Скляров, директор департаменту соціального захисту населення Черкаської ОДА. – Крім того, згідно змін, внесених до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям», доплата на дітей віком від 3 до 13 років зросла з
180 гривень у минулому році до 250 гривень у поточному, а на дітей від 13 до 18 років – з 360 гривень до 500 гривень.

В області вже проведено перерахунок розміру допомоги малозабезпеченим сім’ям. У результаті перерахунку близько 5,9 тис. малозабезпечених сімей одержали допомогу у підвищених розмірах. У середньому розмір державної соціальної допомоги на одну малозабезпечену сім\’ю збільшився на 421 грн.

З січня 2014 року вступили також в дію законодавчі зміни, які дають можливість особам, що доглядають за інвалідами ІІ чи ІІІ групи або престарілою особою, якій не виповнилося 80 років, отримувати державну соціальну допомогу, що призначається малозабезпеченим сім’ям.

До цього часу право на допомогу надавалося лише особам, які здійснювали догляд за інвалідом І групи або престарілою особою, яка вже досягла 80-річного віку.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x