На Черкащині працюють над порятунком річки Тясмин

На Черкащині працюють над порятунком річки Тясмин

Карту першочергових заходів із порятунку річки Тясмин, яку розробили громадські активісти за пропозиціями науковців, екологів та експертів, направили до керівників області. Про це «Нова Доба» дізналася від Держекоінспекції у Черкаській області.

У вересні на розгляд чергової сесії Черкаської обласної ради подадуть Комплексну програму з поліпшення гідрологічного стану малих та середніх річок області, де врахують першочергові завдання з відновлення екологічної рівноваги річки Тясмин: виготовлення проектів землеустрою зі встановлення меж прибережної захисної смуги, приведення у відповідність до норм скиди промислових та комунальних підприємств, прийняття у комунальну власність міжгосподарських меліоративних систем в басейні річки Тясмин для подальшої передачі їх на баланс сільських рад та місцевих державних адміністрацій. Відтак Дорожня карта містить 15 невідкладних заходів.

Найближчим часом обіцяють створити «гарячу лінію» для оперативного інформування громадян про факти забруднення поверхневих вод та порушень суб\’єктами господарської діяльності режиму використання земель у межах прибережної смуги річки Тясмин.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x