«Пернатого студента» ловили рятувальники у черкаському університеті

«Пернатого студента» ловили рятувальники у черкаському університеті

Сьогодні співробітники Черкаського міськрайонного відділу Управління ДСНС на території ботанічного саду Черкаського державного технологічного університету спіймали малого яструба. Як стало відомо, до внутрішнього дворика закладу яструб потрапив під час полювання за голубом. Проте, вполювавши здобич, сам яструб опинився у пастці. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Управління ДСНС у Черкаській області.

«Пернатого студента» ловили рятувальники у черкаському університеті Аби злетіти, яструбу потрібна або висота, або довга вільна пряма «злітна смуга», тож опинившись у замкнутому подвір’ї невеликої площі, він, не маючи змоги набрати швидкість та висоту не міг самостійно злетіти.

Після невдалих спроб злетіти, знесилений яструб упав на землю.

Рятувальники другого відділення 1-ї пожежно-рятувальної частини за допомогою тканини спіймали яструба. Зоопарк відмовився приймати птаха, тож урятованого вивезли на територію свого підрозділу.

Як пояснили фахівці орнітологи, середина серпня – час, коли молоді яструби починають самостійні польоти. Можливо, цей невдаха – один із таких молодих птахів, який тільки опановує мистецтво польоту та полювання.

Малий яструб, або як його ще називають, яструб-перепелятник – хижий птах з родини яструбових, зазвичай мешкає у лісовій місцевості. Його здобич – малі та середні птахи. Чисельність в Європі оцінюється у 340–450 тисяч пар, в Україні 4,5-7,6 тисяч пар.

У місті ці птахи зазвичай мешкають на горищах або високих від 10 метрів деревах, і голуби – його найбільш поширений улов. Останнім часом все більше хижих птахів обживають міста. У південно-західному районі Черкас уже кілька років поряд із людьми мешкають пугачі.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x