На Черкащині погода до кінця тижня буде мінливою

На Черкащині погода до кінця тижня буде мінливою

Прийшла середина серпня. Літо вступило в пору поважної зрілості й неспішності. Вгамовує спеку своїх полуднів і встеляє ранки прохолодними росами й туманами. Серпень збирає у комори щедрий врожай, нагадує про близьку осінь. Хоч літо і не думає подавати у відставку, але осінь уже не за горами. У другій половині місяця стають довшими і прохолоднішими ночі.
Із синоптичної карти видно, що погода на Черкащині залишається нестійкою завдяки впливу атмосферних фронтів як з півночі, так і з півдня. Тому до кінця робочого тижня прояснення чергуватимуться з грозовими хмарами та періодичними дощами. Температурний фон буде в межах кліматичної норми. Найближчої ночі очікується +14–+16º, завтра вдень +22–+24º. Часом спостерігатимуться дощі, грози. Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаському обласному центрі з гідрометеорології.

Нестійка погода сприятиме самоочищенню атмосферного повітря, дощі знизять рівень пожежної небезпеки в області.
Температура води в Дніпрі біля Черкас на 8 год 21°С
Радіаційний фон у Черкасах становить 10 мікрорентген на годину, що в межах природного фону.

До відома: за кліматичними даними середньодобова температура на 18 серпня становить 19,2° тепла, на цю дату найвища температура повітря 35,0° тепла відмічалася у 1952 р., найнижча – 7,1° тепла – у 1997 р.
Атмосферний тиск у межах норми, наступної доби істотно не зміниться. Відносна вологість повітря коливатиметься.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x