Якісна пара взуття – запорука доброго самопочуття

Якісна пара взуття – запорука доброго самопочуття

Обираючи взуття, хтось у першу чергу звертає увагу на модний фасон, комусь найважливіше підібрати обнову за мінімальну ціну. Однак при всьому цьому слід пам’ятати, що від комфорту наших ніг залежить і стан нашого здоров’я в цілому. А неправильно підібране взуття може призвести до серйозних проблем. Особливо цей фактор слід урахувати людям із нездоровими суглобами.

Правда про підбори
Думка про те, що найзручніше і найкорисніше взуття на рівному ходу – хибна. Ортопеди радять ходити на підборі, але невисокому. Повна відсутність каблука, або, що гірше, розташування носка вище, ніж п’яти, зміщує центр навантаження і негативно впливає на кровообіг та суглоби. Для виконання кроку в такому взутті потрібна велика напруга литкового м\’яза. При носінні взуття з такою підошвою стопа витягується, сухожилля розтягуються, що призводить до болів, спазмів, а згодом – до розвитку плоскостопості.
Перерозтягнення і постійна травматизація стопи може стати причиною підошовного фасціїта – запалення зв\’язки. Захворювання супроводжується болем у п\’яті, що підсилюється при навантаженні. На тлі запалення розростається кістка – утворюється шпора.
Пошкоджує підошовне сухожилля і занадто тверда підошва або платформа. Крім того, таке положення стопи заважає нозі пружинити, і кожен крок стає ударом для внутрішніх органів і міжхребцевих дисків. Результат – остеохондроз, міжхребцева грижа, мікротріщини в оболонці міжхребцевих дисків аж до деформації дисків, утиску нервів (радикуліту) і судин.
А занадто високий каблук змушує людину переносити центр ваги корпусу трохи назад, викликаючи прогин у поперековому відділі хребта. Зі збільшенням висоти каблука центр ваги переноситься на одну точку і все більше зміщується вперед.
Висота каблука повинна бути в межах 1,5 – 4 см залежно від зросту. Це стосується не тільки жінок. Незначний підбор або утовщення підошви під п’ятою рекомендоване і чоловікам.

Правильний розмір
Наступне питання полягає в тому, щоб підібрати не занадто вузьке і не зашироке взуття. Якщо довго носити вузькі туфлі, погане кровопостачання відразу призводить до проблем з нігтями на ногах: вони стають тонкими, сухими, легко ламаються, вростають. На пошкоджені нігті легко «сідає» грибок.
Порушення відтоку венозної крові від стопи призводить до набряків, тромбофлебіту, варикозного розширення вен. Крім того, можливий розвиток запалення суглоба, ущемлення нерва, деформації пальців.
До проблем із сухожиллям над п’ятою може призвести і занадто твердий задник туфель, що травмує суглоб. Це захворювання характеризується болем, набряком суглоба, почервонінням шкіри над суглобовою сумкою, а також обмеженням рухливості суглоба.
Проблеми стопи незмінно піднімаються вище: до колінних і тазостегнових суглобів. У результаті розвиваються артрити і остеоартрози. Щоб уберегти здоров\’я ніг і суглобів до глибокої старості, для щоденного носіння потрібно вибирати тільки якісне взуття.

Що таке якісне взуття
Обов\’язково на широкому каблуці висотою
1,5 – 4 см, зшите з м\’якого, але підтримуючого матеріалу, що пропускає повітря, з м’якою підошвою та не занадто вузьким носком. А красиві туфлі на шпильці прибережіть для особливого випадку і носіть не більше кількох годин підряд.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x