Діабет: перші дзвіночки

Діабет: перші дзвіночки

Загальновідомими ознаками цукрового діабету є рани, які довго заживають, втрата ваги, поганий зір… Однак існує кілька «прихованих» симптомів, на які іноді ми часто не звертаємо уваги. Поєднання кількох перелічених ознак може вказувати на прогрес недуги.

Поліпшення зору
Усім відомо, що діабет зазвичай послаблює зір, але мало хто знає, що є також випадки, коли це захворювання, навпаки, може поліпшити його в результаті зміни рівнів рідини в очах. Таким чином, рекомендується консультуватися з лікарем кожен раз, коли ви помічаєте зміни в зорі.

Втрата слуху
Діабет також впливає на слух. Дослідження, проведене Національним інститутом здоров\’я, показало, що втрата слуху може початися у стадії попереднього діабету, що проявляється підвищеним рівнем цукру в крові та збільшенням втрати слуху на 30%.
На думку дослідників, пошкодження нервів і кровоносних судин у вусі, викликані діабетом, призводять до втрати слуху. Тому, якщо ви помітили ці зміни, не забудьте перевірити рівень цукру в крові.

Постійний свербіж
Діабет впливає на циркуляцію крові, і таким чином призводить до сухості шкіри і постійної сверблячки. Тому, якщо зволожуючі та заспокійливі креми не допомагають вирішити цю проблему, ви повинні перевірити рівень цукру в крові.

Погіршився загальний стан шкіри
Процес старіння природно впливає на стан шкіри, і призводить до таких проблем, як зморшки у куточках очей, пігментації. Однак причиною погіршення зовнішнього вигляду можуть бути не прожиті роки, а цукровий діабет. Ця недуга спричинює темні плями на шкірі, особливо на суглобах пальців, ліктях і задній частині шиї.
Високий рівень цукру в крові викликає ріст клітин шкіри і меланіну. Застосування ефективних мазей, прописаних дерматологом, може допомогти боротися з цією проблемою. Оскільки мова йде про здоров\’я, потрібно переконатися, що ви в повній мірі поінформовані про існуючі ознаки, щоб вчасно розпізнати і запобігти розвитку цукрового діабету.

Хронічна втома
Таку приховану ознаку цукрового діабету багато хто виправдовує високою завантаженістю, недосипанням, стресами. При цукровому діабеті підвищена втома і стомлюваність – результат того , що м’язи і мозок не отримують достатньої кількості глюкози. Якщо ви спите достатньо і не пережили останнім часом значних потрясінь, однак почуваєтеся виснаженим, це причина для підозри.

Зайва вага
У людей із ожирінням цукровий діабет або вже є, або з’явиться найближчим часом, якщо вони не нормалізують вагу. Надмірна вага знижує чутливість клітин до інсуліну. Нечутливість до інсуліну стає причиною розвитку цукрового діабету II типу. Залишаючись у крові, глюкоза руйнує судини, і людині загрожують гангрена, інфаркти, інсульти.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x