До кінця року в Черкасах з’явиться зал для спортивної гімнастики

До кінця року в Черкасах з’явиться зал для спортивної гімнастики

Приміщення колишнього кінотеатру «Мир» реконструюють і перетворять у кілька спортивних залів. Вже у понеділок підрядна фірма «Сокіл 5000» розпочне роботи. Насамперед візьмуться за покрівлю, опісля – систему опалення, а вже потім – за внутрішні роботи. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі Черкаської міської ради.

На реконструкцію спрямують шість мільйонів гривень. Чотири вдалося пролобіювати з державного бюджету, ще два спрямувало місто. До кінця тижня підрядник отримає 589,5 тисяч гривень авансу, тож у понеділок на об’єкті почнуться роботи. Завершити їх планують до кінця року.

За словами директора комплексної ДЮСШ Анатолія Лихацького, «Мир» стояв без ремонту близько десяти років. П’ять років тому його передали на баланс спортивної школи, оскільки та не має власного приміщення для занять. Опісля тривало розроблення проекту, пошук коштів, і лише зараз справа зрушила з мертвої точки.

На першому поверсі будівлі розмістяться адміністративні кімнати, роздягальня, а також дві сучасні вбиральні з душовими кабінами. У колишньому кінозалі облаштують зал для спортивної гімнастики. На другому поверсі планують розмістити відділення тенісу і бадмінтону для початкових груп. На третьому – дві роздягальні для тренерів, а також кімната, де батьки зможуть чекати дітей із занять і навіть «підглядати» за тим, як вони займаються, через спеціальні віконця.

– На сьогодні для занять зі спортивної гімнастики місто орендує приміщення у «Спартаку», виплачуючи в рік близько 600 тисяч гривень. Оскільки кінотеатр буде реконструйовано, ми зможемо спрямовувати ці кошти на покращення спортивної інфраструктури. Обсяг робіт – колосальний, але докладемо всіх зусиль, аби до кінця року сюди вже «заїхали» діти, – розповідає начальник міського управління молоді та спорту Ольга Сисоєва.

Вона також говорить, що частина снарядів для спортивної гімнастики вже є – їх закупляли раніше. Решту планують докуповувати під час ремонту.

Подібні публікації

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x