Виставку грошей представили в історичному музеї Корсунь-Шевченківського

Виставку грошей представили в історичному  музеї Корсунь-Шевченківського

Унікальну виставку грошових знаків, котрі були в обігу на території Корсунь-Шевченківського району від давніх до новітніх часів, можна побачити в історичному музеї Корсунь-Шевченківського державного історико-культурного заповідника. Вона відкрита з нагоди двох важливих дат у житті України: 25-річчя Незалежності та 20-річчя введення української гривні.

Виставку грошей представили в історичному  музеї Корсунь-Шевченківського Завідувач історичного музею кандидат історичних наук Станіслав Степенькін розповів:
– У фондах заповідника є чимало монет і банкнотів різних історичних періодів. Одні знайдені у скарбах при археологічних дослідженнях території району, інші передані музеєві жителями міста та сіл. Виникла потреба показати їх людям, адже гроші – важливі свідки історії.

Найстаріші грошові знаки – це римські монети другого століття, срібні та мідні. Вони свідчать про те, наскільки жвавим ще в ті часи було життя у нашому краї. Знайдені монети в різних скарбах на території району. Маємо також польські шеляги, півтораки, російські копійки.

Значна за обсягом колекція банкнот російської імперії та республіки кінця 19- початку 20 століть.

Тоді ж, у 1918-1919 роках, зʼявились перші українські паперові грошові знаки – карбованці та гривні. Далі – радянські купюри та монети різних періодів історії. Виставлені також купюри і монети нацистської Німеччини, банкноти-карбованці, надруковані в Рівному для рейхскомісаріату України під час Другої світової війни.

Новітню українську історію характеризують паперові купоно-карбованці 1992-96 років та гривні різного номіналу, серед яких і ювілейні монети, випущені з нагоди різних історичних подій.

Виставка викликала у відвідувачів заповідника велику зацікавленість.

Людмила Моренко

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x