У першій половині тижня на Черкащині буде без опадів

У першій половині тижня на Черкащині буде без опадів

Смуга високого атмосферного тиску, яка простягнулася від Іспанії до Уралу, уже 5-ту добу не дає зіпсувати погоду на Черкащині північним та південним циклонам. Лише місцями по області окремі грозові хмари викликали короткочасні дощі. Середній температурний фон тримається в межах +21–+22°, що на 2-3° вище кліматичної норми, максимальна температура досягала +26–+28°, вночі було +14–+17°. «Нова Доба» про це дізналася в Черкаському обласному центрі з гідрометеорології.

Повернення тепла з 18.08 відновило та посилило ростові процеси городніх сільгоспкультур, створило комфортні умови для відпочинку на природі.
І це радує тому що попереду сезон, коли вторгнення прохолоди стануть частішими та інтенсивнішими. За попередніми розрахунками, перше значне похолодання ( до 0+2°вночі) можливо вже 10-12 вересня.

А поки що останні дні серпня обіцяють нам нестійку, але переважно помірно-теплу погоду. Так, на початку наступного тижня, під впливом антициклонів, ще збережеться погода без опадів, вночі +14–+16°, вдень +27–+29°. Всередині тижня, з проникненням атмосферних фронтів північного циклону, дещо похолодає (на 3–5°), пройдуть дощі, наприкінці тижня погода налагодиться, температурний фон буде в межах кліматичної норми.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x