У Гельмязеві відкрили капличку

У Гельмязеві відкрили капличку

У Гельмязівському психоневрологічному інтернаті, що на Золотоніщині, урочисто відкрили та освятили капличку. Її збудували для підопічних закладу за сприяння обласної та районної влади при підтримці меценатів. Сюди ж матимуть змогу приходити всі охочі. «Нова Доба» про це дізналася в Черкаській ОДА.

– Назвали ми капличку Свято-Троїцька, – сказала директор закладу Світлана Омелян. – І це символічно. Адже ще сторіччя тому в Гельмязеві відкрили Свято-Троїцьку церкву, нещодавно тутешню вулицю змінили на Троїцьку. А нині збудували тут і Свято-Троїцьку капличку. Розташували її між корпусами – для зручності мешканців, адже частина з них є малорухливими. Важливо, що тепер наші підопічні зможуть отримувати не лише соціальну допомогу, а й психологічну підтримку та духовний затишок.
Церемонію освячення каплички здійснив отець Олександр, настоятель Української Православної Церкви Київського Патріархату. Святі отці вручили почесні грамоти всім тим, хто долучився до побудови. Натомість представники обласної та районної влади передали для каплички ікони.

– Кожен підопічний інтернатних установ повинен відчувати себе захищеним та отримувати всі необхідні послуги, зокрема мати можливість збагатитись духовно, – відзначив перший заступник голови ОДА Віталій Коваль. – А тому відрадно, що ще в одному соціальному закладі з’явилася капличка. На сьогодні маємо вже три таких.
Зазначимо, наразі в інтернаті мешкає 150 інвалідів І та ІІ групи психоневрологічного профілю. Усі підопічні забезпечені цілодобовим медичним обслуговуванням, фізичною та психологічною підтримкою, отримують комплекс реабілітаційних послуг, належне повноцінне 4-разове харчування, забезпечені відповідно до норм одягом, взуттям, постільною білизною, медикаментами. Для них проводиться культурно-масова робота, фізкультурно-спортивні заняття, працюють гуртки.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x