Ходить гарбуз по городу…

Ходить гарбуз по городу…

Гарбуз–лідер серед овочів за вмістом заліза. У ньому містяться вітаміни групи В, C, E, D, РР, а також рідкісний вітамін T, який впливає на обмінні процеси в організмі. Цей вітамін сприяє оптимальному засвоєнню важкої для шлунка їжі, і не допускає ожиріння.

Лікарі радять споживати якомога більше страв з гарбуза, щоб захистити себе від такої хвороби, як пієлонефрит. Корисний гарбуз і гіпертонікам.
Завдяки вітаміну А гарбуз корисний при загоєнні ран, виразок та опіків. Для цього прикладайте розтертий м’якуш цієї ягоди у вигляді компресу на на 2-3 години вранці й на ніч.

Гарбуз узагалі корисний для шкіри, тому людям, які страждають від вугрових висипів, екземи та інших шкірних недуг, радять їсти страви з гарбуза якомога частіше.

При геморої корисно пити сік з гарбуза по пів склянки тричі на день і їсти гарбуз у вареному, печеному, тушкованому вигляді.

Дуже корисний гарбуз при запорах, адже покращує роботу нашого кишечника. Виводить токсини, надлишки холестерину і шлаки завдяки вмісту пектинових волокон.

Гарбузове насіння дієвий помічник у боротьбі з глистами. Лускати зерна радять з метою запобігання цій проблемі.

Омолоджуюча маска: 100 г гарбузової м’якоті натріть на тертці і проваріть протягом 5 хвилин, додавши 1-2 ст. ложки молока. Зніміть з вогню, остудіть до теплого стану, додайте 1 ч. ложку сухих дріжджів і 1 ч. ложку оливкової олії або кілька крапель олії з гарбузового насіння. Дайте суміші настоятися протягом 5-10 хвилин, а потім нанесіть на очищену шкіру обличчя і шиї, крім області під очима. Залиште на 15-20 хвилин, а потім змийте теплою водою

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x