Секрети краси українок

Секрети краси  українок

Українки завжди славилися своєю привабливістю.

У давнину наші жінки плекали свою красу за допомогою того, що самі зібрали. Нагадаємо вам перевірені часом рецепти ефективних і натуральних засобів для догляду за шкірою та волоссям.

Любисток
Любисток можна назвати кращим засобом для догляду за волоссям. Використовуючи відвар любистку в якості ополіскувача, можна назавжди забути про тонке, тьмяне і ламке волосся. Любисток допомагає зміцнити косу, надає їй блиск.
Відомі виробники включають любисток у склад різних косметичних засобів для волосся. Також ця рослина відіграє роль ароматичного компонента парфумів, туалетних вод і мила.
Ванни з любистка рекомендують тим, у кого є проблеми зі шкірою. Залийте чотири столові ложки любистка одним літром окропу, дайте настоятися протягом години. Проціджену рідину влийте в гарячу ванну. Регулярні купання у такій воді допоможуть швидко усунути недоліки шкіри, надавши їй еластичність і пружність.

Калина
Засоби на основі калини тонізують шкіру. Лосьйони на її основі борються з запаленнями і запобігають виникненню нових недоліків шкіри. Приготувати цілющу суміш для краси обличчя можна так: змішати склянку перетертої з медом ягоди, додати сік цілого лимона, склянку очищеної води і ложку рослинної олії (оливкової або виноградних кісточок). Такий лосьйон зволожує, заспокоює шкіру і запобігає висипанням.
А ще калина стимулює ріст волосся. У нагоді стане маска для волосся домашнього приготування. Рецепт: перетерти склянку ягід, додати яєчний жовток і кілька крапель реп’яхової олії. Засіб слід нанести на волосся та шкіру голови і тримати близько півгодини. Процедуру повторюйте кожні два-три дні протягом місяця.

Ромашка
Непримітна ромашка настільки багата корисними для шкіри речовинами, що кращого засобу в боротьбі за красу просто не знайти. Щоденне ополіскування очищеної шкіри ромашковим відваром освітлить її, захистить від запалень, зробить ніжною та м’якою.
З ромашкового настою можна зробити крижані кубики. Протирання обличчя ними щоранку стане чудовою корисною звичкою. Шкіра стане чистішою, пружнішою, набуде здоровий колір.

Нагідки (календула)
Застосування нагідок для шкіри обличчя допомагає розгладити рубці, що залишилися після прищів, а також боротися із прищами.
Для покращення кровообігу шкіри, очищення та поліпшення вигляду можна приготувати лікувальну маску. Одну ст.л. подрібнених квіток змішати із 1 ст. л. борошна, додати трохи води, щоб суміш була густою, як сметана. Отриману суміш нанести на обличчя і змити теплою водою черз 15 хвилин. Календула витягне зі шкіри жир і знешкодить бактерії. На шкірі зможуть затягнутися незагойні шрами, зникнуть інші пошкодження.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x