Трьох золотонісців засудили за вчинення наруги над могилою

Трьох золотонісців засудили за вчинення наруги над могилою

Золотоніським міськрайонним судом до позбавлення волі засуджено трьох жителів Золотоніського району за вчинення наруги над могилою. \”Нова Доба\” дізналася в Золотоніській місцевій прокуратурі.

В ході судового розгляду встановлено, що неповнолітній хлопець за попередньою змовою з 19-річним жителем с. Вознесенське, перебуваючи на кладовищі в с. Синьооківка Золотоніського району, нехтуючи громадською моральністю у сфері шанобливого ставлення до померлих та місць їх поховання, з метою викрадення предметів, що знаходяться у вказаних місцях, на місці поховання, з корисливих мотивів, незаконно викрали металеві огорожі, після чого з місця вчинення злочину з викраденим зникли та були затримані працівниками міліції.

За вказаних обставин злочинці вчинили кримінальні правопорушення, передбачені ч. 3 ст. 297 КК України, тобто наруга над могилою, незаконне заволодіння предметами, що знаходяться на могилі вчинене за попередньою змовою групою осіб, з корисливих мотивів.

Суд, на підставі пред’явленого прокуратурою обвинувачення засудив правопорушників до покарання у виді 4 років позбавлення волі.

Також встановлено, що 30-річний житель с. Вознесенське давав вказівки та поради вищевказаним особам, щодо викрадення металевих огорож з місць поховання, а саме з місцевого цвинтаря, що розташований в адміністративних межах Синьооківської сільської ради. Він же, заздалегідь обіцяв юнакам придбати викрадені ними металеві огорожі.

Своїми умисними діями він вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 297 КК України – пособництво у вчиненні наруги над могилою, незаконного заволодіння предметами, що знаходяться на могилі вчинене за попередньою змовою групою осіб, з корисливих мотивів та засуджений до 4 років позбавлення волі.

Разом з тим, враховуючи те, що злочинці визнали свою вину, щиро розкаялись у вчиненому, рішенням суду вони звільнені від відбування покарання з іспитовим терміном.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x