Черкащина ‒ лідер з охоплення дітей дошкільною освітою

Черкащина ‒ лідер з охоплення дітей дошкільною освітою

Черкащина за рейтинговими показниками посідає перше місце в Україні за охопленням дітей від 3 до 5 років дошкільними навчальними закладами (обласний показник – 95 %, по Україні – 83,8 %). Про це повідомили під час обласної серпневої конференції педагогічних працівників. «Нова Доба» дізналася про це в прес-службі ОДА.

Дошкільна освіта має гнучко реагувати на сучасні зміни, допомагати дитині реалізовувати свій природній потенціал, озброїти її найновішою якісною інформацією, – зауважив начальник управління освіти і науки Черкаської ОДА Валерій Данилевський. – Тому відбувається постійне оновлення методичної та управлінської роботи з педагогами-дошкільниками для успішної реалізації програм дошкільного виховання: «Дитина», «Дитина в дошкільні роки» і «Впевнений старт».

Утім, за словами головного освітянина області, маємо підвищувати освітній рівень педагогічних працівників з вищою педагогічною та дошкільною освітою, удосконалювати мережу дошкільних навчальних закладів компенсуючого, комбінованого, санаторного типу, надалі розвивати альтернативні види дошкільної освіти, а саме – приватні дошкільні заклади, центри, школи розвитку, міні-садочки тощо.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x