На Чигиринщині продовжують впроваджувати електронні закупівлі в системі «ProZorro»

На Чигиринщині продовжують впроваджувати електронні закупівлі в системі «ProZorro»

Цього року реформа сфери публічних закупівель вийшла на новий етап. Після успішної роботи в пілотному режимі, електронна система публічних закупівель ProZorro стає обов’язковою.

1 серпня 2016 року друга хвиля держзамовників почала проводити закупівлі через систему ProZorro. До слова, більшість розпорядників та одержувачів бюджетних коштів у районі процедуру реєстрації пройшли, на часі – початок роботи із закупівлею товарів та послуг через сервіс «Prozorro». Щоб зробити перехід легшим, агенти змін «ProZorro» інтенсивно проводять навчання у Черкаській області.

Нещодавно в Чигиринській райдержадміністрації, на прохання керівників районних організацій та установ, проведено спільне навчання для подальшої роботи із системою електронних держзакупівель, аби в майбутньому уникнути порушень законодавства й проводити закупівлю товарів, оплату робіт за найоптимальнішими цінами та з найвищою якістю. Про це «Нова Доба» дізналася в Чигиринській РДА.

Семінар-навчання провів експерт з публічних закупівель ProZorro, засновник агентства «Консалт» Олег Кушнір, який ознайомив слухачів із принципами роботи електронної системи ProZorro. Він роз’яснив, як ефективно організовувати закупівлі та працювати з тендерною документацією, та здійснив огляд нового Закону «Про публічні закупівлі» і нормативних актів, що стосуються торгів.

У другій частині тренінгу опрацювали систему відкритих торгів. Олег Кушнір розповів про оскарження допорогових закупівель і відкритих торгів, а також про контроль та відповідальність у сфері публічних закупівель.

Олег Кушнір наголосив присутнім про те, що участь у електронних В районі продовжують впроваджувати електронні закупівлі в системі “ProZorro”публічних закупівлях через систему «ProZorro» дозволить аналізувати і контролювати закупівлі всім охочих, а також створить у сфері тендерів відкриту конкуренцію, підвищить прозорість торгів, і головне – дозволить заощадити бюджетні кошти. Щоб замовники комфортно перейшли на роботу в електронній системі закупівель, команда «ProZorro» створила низку інформаційних інструментів. Для дистанційного ознайомлення з новими нормами Закону створили інформаційно-навчальний ресурс «Infobox» (http://infobox.prozorro.org/), на якому, окрім бази нормативних документів, розміщено навчальні матеріали та онлайн-курс для початківців-замовників та безкоштовний он-лайн курс «Публічні закупівлі» (http://goo.gl/XKXOZo) на платформі «Prometheus».

У ході семінару присутні отримали вичерпний навчальний інформаційний матеріал та компетентні відповіді на численні запитання, які безпосередньо стосувалися процедури проведення електронних закупівель.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x