У Сорокотягах провели фестиваль меду

У Сорокотягах провели фестиваль меду

Пасічників із усього Жашківського району, майстрів і народних артистів зібрав фестиваль меду, що проходить вже другий рік поспіль у селі Сорокотяги. Про це повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

У Сорокотягах провели фестиваль меду У Сорокотягах провели фестиваль меду У Сорокотягах провели фестиваль меду – Ідея влаштувати таке свято виникла якось спонтанно. Маю багато друзів-пасічників, якось зайшла мова про те, що було б добре організувати захід, де можна було б представити свою продукцію, – розповідає один із організаторів дійства Микола Кармаліта.

Від слова й одразу до діла – порадившись, вирішили провести фестиваль, який, мріють у селі, стане традиційним.

– Цього року, маючи певний досвід, свято провели з більшим розмахом. Були й конкурси, розіграли лотерею, і навіть запросили на свято народного артиста України Анатолія Гнатюка, – відзначає пан Микола. – Продали майже увесь мед та медовуху. Тож свято вдалося на славу.

Щоправда, як відзначає організатор фестивалю, виготовляти солодку продукцію з кожним роком стає все важче.

– Цього року меду вдалося зібрати катастрофічно мало, адже на полях здебільшого сіють кукурудзу, натомість гречки, люцерни і решти медоносних культур стає все менше. І ця тенденція характерна для всієї України. Тож нашим заходом прагнемо привернути увагу аграріїв, влади, громадськості, аби давні традиції бджільництва не переводилися на Україні й Жашківщині зокрема, – відзначає Микола Кармаліта.

Світлана Лазоренко

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x