Тромболітиків «швидкій» вистачатиме до кінця року

Тромболітиків «швидкій» вистачатиме до кінця року

В цьому запевняє черкащан Олег Стадник, директор департаменту охорони здоров’я та медичних послуг Черкаської міської ради.

Депутати міської ради ухвалили нещодавно міський бюджет на 2014-й рік. Критичні зауваження прозвучали на адресу розподілу коштів у медичній галузі. Зокрема, щодо програми по тромболітиках.

Про це «Новій Добі» повідомили в прес-службі міськради.

– Програму було впроваджено з основною ключовою метою – проведення ДОГОСПІТАЛЬНОГО тромболізису (фармакінетичного процесу розмоктування тромбу в судинах серця і недопущення формування зони некрозу в серцевому м’язі), – говорить Олег Михайлович. – Ефективність цього процесу найвища в перші 2 години від початку появи симптомів. Максимально швидке реагування і введення можливе на етапі бригад швидкої допомоги. Три роки активно впроваджувалась ця програма, й ми мали відмінний клінічний результат – більш із ста пацієнтів, яким було проведено цю терапію, в ранньому періоді померло лише 2 людини (одна з них – у віці 88 років). З початком формування служби екстренної медичної допомоги і передачею Станції швидкої медичної допомоги на фінансування з обласного бюджету фінансування одного закладу з двох різних бюджетів не дозволяє Бюджетний кодекс України. Проте, наш позитивний досвід роботи взяло на озброєння МОЗ України, і препарати для тромболізису закуповуються і поставляються централізовано для усієї служби екстренної допомоги. Впевнено заявляю, що на станції швидкої медичної допомоги м. Черкаси існує запас таких препаратів ДО КІНЦЯ 2014 РОКУ.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x