Середня зарплата в області ‒ 4604 грн

Середня зарплата в області ‒ 4604 грн

Середня номінальна заробітна плата штатного працівника підприємств, установ та організацій із кількістю найманих працівників 10 і більше осіб у липні 2016р. становила 4604 грн, що у 3,2 раза вище рівня мінімальної заробітної плати та прожиткового мінімуму на одну працездатну особу (1450 грн) і склала 104,4% до червня 2016р. та 131,5% до липня 2015р. «Нова Доба» про це дізналася в ГУ статистики в Черкаській області.

Продовжує утримуватися високий рівень диференціації розмірів заробітної плати за видами економічної діяльності. Найбільшою була заробітна плата працівників установ та підприємств з постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря, добувної промисловості і розроблення кар`єрів, фінансової та страхової діяльності, виробництва харчових продуктів і напоїв, виробництва хімічних речовин і хімічної продукції, виробництва основних фармацевтичних продуктів і фармацевтичних препаратів. Перевищення заробітної плати відносно середнього рівня по економіці у зазначених видах діяльності становило 1,3–2,9 раза.

Водночас заробітна плата працівників у поштовій та кур’єрській діяльності, наданні інших видів послуг, операціях з нерухомим майном, виробництві електричного устаткування, текстильному виробництві, виробництві одягу, шкіри, виробів зі шкіри та інших матеріалів, тимчасовому розміщування й організації харчування не перевищувала 61% від середнього рівня по економіці.
Середньомісячна номінальна заробітна плата штатного працівника за січень–липень 2016р. становила 3937 грн і зросла порівняно з відповідним періодом попереднього року на 24,7%.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x