В області працюють над напрацюванням змін до перспективного плану формування тергромад

В області працюють над напрацюванням змін до перспективного плану формування тергромад

Два тижні має громада Золотоніського району на те, щоб усебічно обговорити всі об’єднавчі варіанти та визначитися з оптимальними. Про це йшлося під час засідання експертної групи з обговорення змін до перспективного плану Черкащини, повідомляють на сайті ОДА.

Відштовхуючись від обраної моделі, уже можна буде говорити про наступний етап роботи над утворенням громад Золотоніщини, наголосив заступник голови облдержадміністрації Ярослав Березань.

– Ми проводимо засідання експертної групи для того, щоб подивитися, наскільки спроможними будуть ті чи ті варіанти об’єднаних громад, – наголосив посадовець. – Під спроможністю мається на увазі здатність утримати школи, садочки, мед заклади й інші об’єкти соціальної сфери. Об’єднання й відбувається заради того, щоб наблизити соціальні послуги до людей на місцях. Адже, маючи власний ресурс, і не малий, спроможні громади самі вирішуватимуть на що спрямувати кошти. Тож треба з усією серйозністю поставитися до розгляду моделей об’єднання, провести усі необхідні фінансові розрахунки для проведення аналізу.

Заступник очільника області зауважив, якщо в районах є власні об’єднавчі варіанти, то їх необхідно опрацювати на місцях, визначити та обґрунтувати їхню здатність до існування.

– У першу чергу розуміти переваги об’єднання мають жителі населених пунктів, адже вони безпосередні учасники цього процесу, – відмітив Ярослав Березань. – Зараз Золотоніський район самодостатній. Однак це не стосується окремих його сільських рад. Завдання ж децентралізаційної реформи – забезпечити сталий розвиток усім територіям. Для розуміння переваг реформи важливим є проведення ґрунтовної інформаційно-роз’яснювальної роботи, зустрічей з громадами сіл та селищ.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x