5 років і понад 6 мільйонів гривень витратили на зведення храму у Степанецькому

5 років і понад 6 мільйонів гривень витратили на зведення храму у Степанецькому

Свято-Дмитрівський храм збудували в Степанецькому минулого року. На зведення першої за 70 років існування села церкви пішло 5 років і понад 6 мільйонів гривень. Храм повністю створено за кошти голови СТОВ «АК «Степанецьке» Миколи Бабича. Разом із церквою меценат побудував «службове» житло для священика, запросивши молодого 22-річного отця з Київщини.

5 років і понад 6 мільйонів гривень витратили на зведення храму у Степанецькому – Я сам із Березані Київської області. Спочатку вчився в юридичній академії, а потім вирішив піти в монастир. Два роки пробув у Феофанії під Києвом, подав документи в духовну семінарію. Потім мене направили в Черкаси до владики Софронія, де я отримав рекомендацію, і мене рукоположили на священика. А тоді вже вибрали мені прихід, і я потрапив сюди, – розповідає отець Ярослав.

За словами священнослужителя, в монастирі він познайомився зі своєю майбутньою дружиною, з якою разом переїхав спершу до Канева, а потім уже в село Степанецьке.

– Спочатку нас ніхто із жителів села не знав, і ми просто почали служити служби щоранку й щовечора. Тепер уже в нас є і півчі, і пономарі. Люди до храму приїжджають і з сусідніх сіл, навіть зі столиці.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x