На Драбівщині визначили лауреата премії імені Івана Городинця

На Драбівщині визначили лауреата премії імені Івана Городинця

Із метою вшанування пам’яті вчителя-краєзнавця Івана Городинця, популяризації його імені, творчості – Драбівською районною радою прийнято рішення від 03.02.2016 № 4-18/7 «Про заснування щорічної районної краєзнавчої премії імені Івана Городинця».
На розгляд комісії свої роботи адресували три автори: Валерій Федько – збірка матеріалів з археологічних досліджень в районі села Безпальче, Віктор Козоріз – «З історії розвитку шкільної освіти у містечку Драбів», Лена Молчанова – «Не згасне над селом моїм зоря історії в ранковому світанні». «Нова Доба» про це дізналася в Драбівській райраді.

Днями на батьківщині Івана Городинця – у с. Безпальче відбулося урочисте вручення щорічної премії. Голова конкурсної комісії, голова районної ради Володимир Дзега вручив Диплом переможця та Сертифікат на 5000 грн. Віктору Козорізу – журналісту, члену Національної Спілки краєзнавців України, уродженцю Великого Хутора.
Валерію Федьку та Лені Молчановій вручили Подяки та заохочувальні премії.

У ході проведення урочистостей відбулося покладання квітів на могилу Івана Городинця та до меморіальної дошки краєзнавця, проведено круглий стіл «Проблеми краєзнавчого руху Драбівщини», відвідано музейну кімнату Безпальчівської загальноосвітньої школи І – ІІ ступенів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x