Черкащина – серед найбільших боржників сплати за газ

Черкащина – серед найбільших боржників сплати за газ

Тому «Нафтогаз» погрожує прикрутити їй вентиль.

На сьогоднішній день заборгованість підприємств комунальної теплоенергетики за спожитий природний газ перед Національною акціонерною компанією «Нафтогаз України» становить близько 25,5 млрд. грн.

Про це «Новій Добі» повідомили в управлінні по зв’язках з громадськістю Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України».

Компанія «Нафтогаз України» надіслала телеграми керівникам областей, що мають найбільшу заборгованість за споживання природного газу (Вінницька, Житомирська, Запорізька, Львівська, Чернігівська, Черкаська, Херсонська, Сумська, Одеська, Волинська та Кіровоградська), та повідомила про те, що постачання природного газу превентивно обмежується до технологічного мінімуму у зв’язку з порушенням умов договорів та накопиченням значної заборгованості за спожитий природний газ.

Нагадаємо, що відповідно до вимог Закону України від 08.07.2010 №2467-VI «Про засади функціонування ринку природного газу» і Постанови Кабінету Міністрів України від 27.12.2001 №1729 природний газ в Україні реалізується лише за умови стовідсоткової оплати споживачами природного газу.

Довідково:
Повноваження щодо регулювання цін на природний газ, тарифів на його транспортування та постачання надано Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики (НКРЕ) відповідно до Постанови Кабінету міністрів України від 25.12.1996 №1548.
Згідно з положеннями статті 13 Закону України «Про теплопостачання» відповідальність за теплопостачання покладена на органи місцевого самоврядування.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x