В області реорганізували 30 навчальних закладів

В області реорганізували 30 навчальних закладів

Упродовж літа на Черкащині відбулися зміни в мережі навчальних закладів. За цей період в області реорганізували у нижчий ступінь або у навчально-виховний комплекс 30 навчальних закладів, провели необхідні ремонти та оснащення. Про це повідомляє заступник начальника управління освіти і науки облдержадміністрації Оксана Сімушіна, повідомляють у прес-службі ОДА.

У двох районах – Звенигородському та Корсунь-Шевченківському – ліквідували три малокомплектні школи. Ще 25 не функціонують через відсутність учнів. Загалом же цього навчального року в області обліковується 1 405 навчальних закладів системи освіти.
– Цього навчального року за шкільні парти сіли майже 112 тисяч учнів, – наголошує Оксана Сімушіна. – Зокрема й 11,9 тисяч першокласників. Крім того, в кожному районі Черкащини цьогоріч відкрили 30 «козацьких» класів. У них навчатимуться майже 600 дітей. Хочу акцентувати увагу на дітях з особливими потребами. Так, у навчальних закладах області за інклюзивною формою навчання перебуває 102 особи, з вадами опорно-рухового апарату – 10. Крім того, у нас навчаються понад 2 тисячі дітей-інвалідів та майже 4 тисячі дітей з обмеженими можливостями. Для потреб цих дітей 77 % навчальних закладів облаштовані пандусами.

У школах до початку навчального року спільно з батьками та громадськістю виконали належні ремонтно-профілактичні роботи. Зокрема й усіх 809 власних топкових, що обслуговують навчальні заклади, завершили проведення поточних ремонтів навчальних кабінетів, лабораторій, приміщень загальноосвітніх шкіл і дошкільних навчальних закладів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x