Лише п’ята частина води, яку споживають уманчани – місцева

Лише п’ята частина води, яку споживають уманчани – місцева

80% води, яку споживають уманчани, ми купуємо у ТОВ «Білоцерківвода» і лише 20% питної води отримуємо з власних свердловин. Ми маємо кардинально змінити таке співвідношення покупної і власної води. Про це «Нова Доба» дізналася від Олександра Цебрія, міського голови Умані на «Фейсбук».

– Відновити роботу законсервованих свердловин – це першочергове завдання, на яке будуть спрямовані усі зусилля міської влади. Проте на це потрібен час. Відмовитися повністю від водогону Біла Церква – Умань (навіть в перспективі) ми не маємо права. В будь-якій ситуації він повинен бути резервним, – зазначив мер.

Зношений на 100 % водогін потребує реконструкції. Профінансувати його ремонт без залучення коштів з державного бюджету місто не зможе.

Міський голова планує звертатися до Кабінету Міністрів, до профільного міністерства з клопотанням виділити кошти на реконструкцію водогону і відновлення свердловин. Поки що дав доручення відповідним службам опрацювати питання щодо можливості закладення коштів у міському бюджеті на розробку проектно-кошторисної документації на реконструкцію водогону і дослідження свердловин.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x