Конфлікт між ЧНУ і екс-головою обласної ради: коментарі сторін

Конфлікт між ЧНУ і екс-головою обласної ради: коментарі сторін

Екс-голова обласної ради Валентина Коваленко на своїй сторінці у Facebook поширила інформацію про те, що керівництво Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького відмовило їй у працевлаштуванні.
«Ректор Черевко позбавив мене можливості повернутися у рідний університет. Як писав наш славний Тарас Григорович, — «доборолась Україна до самого краю…». Отак доборолася і я: за незалежну справедливу Україну, незалежних самодостатніх українців, щоб на 25 році такої незалежності пан ректор Черевко дав мені одкоша: мотивація — годин немає (хоч це не так!), першочергове працевлаштування працівників університету (а я вже – не працівник, хоч мала повернутися з обраної посади на своє робоче місце).
Про те, що я без проблем повернуся на свою викладацьку роботу, запевняли мене і сам ректор, і завідувач кафедрою. Просили лише почекати до нового навчального року, адже у листопаді, коли я перестала бути головою обласної ради, години вже були поділені. Від ректора я отримала про це довідку (додаю)», – йдеться у дописі Валентини Коваленко.

Конфлікт між ЧНУ і екс-головою обласної ради: коментарі сторін
Конфлікт між ЧНУ і екс-головою обласної ради: коментарі сторін
Конфлікт між ЧНУ і екс-головою обласної ради: коментарі сторін

У свою чергу, в ЧНУ також пояснили цю ситуацію:
«Після завершення повноважень на посаді голови обласної ради Валентина Коваленко відповідно до ст. 118 КЗпП України справді мала право на працевлаштування на попередній чи рівноцінній посаді. Однак 17.11.2015 вона написала заяву на ім’я ректора про звільнення її з посади доцента кафедри української літератури та компаративістики за угодою сторін.
Валентина Михайлівна попросила також надати їй для пред’явлення до обласної ради довідку про неможливість працевлаштування. Свої дії мотивувала тим, що законодавство про працю у такому випадку дає їй право на отримання протягом шести місяців середньомісячного заробітку голови обласної ради, який в рази перевищує заробітну плату доцента університету.
Адміністрація задовольнила прохання Валентини Коваленко. Півроку, незважаючи на необхідність економії бюджетних коштів, вона отримувала заробітну плату з обласного бюджету і не зверталася до університету з метою працевлаштування.
Лише в кінці серпня звернулася до завідувача кафедри Володимира Поліщука з проханням взяти її на роботу. Незважаючи на відсутність вакансій, завідувач кафедри надіслав відповідне клопотання ректору.
Згідно з чинним законодавством та Колективним договором між адміністрацією і трудовим колективом Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького на 2015-2017 роки в першу чергу забезпечуються навчальним навантаженням штатні працівники. Необґрунтоване зменшення розміру їхніх ставок не допускається. Однак завідувач кафедри планував для працевлаштування Валентини Коваленко позбавити 0,35 ставки трьох штатних працівників, серед яких — людина з інвалідністю та вагітна жінка. Викладачі поскаржилися ректору, і керівництво університету та профспілкового комітету змушене було втрутитися в ситуацію. Після зустрічі з працівниками кафедри було прийнято рішення про розподіл ставок, що відповідає чинному законодавству.
При цьому ректор під час особистого прийому пояснив В. М. Коваленко, що наразі вільної ставки немає. Однак комплектація кафедр науково-педагогічними кадрами ще триває. Після завершення цього процесу, якщо з’явиться вакантна посада, питання її працевлаштування буде розглянуто».

Конфлікт між ЧНУ і екс-головою обласної ради: коментарі сторін
Конфлікт між ЧНУ і екс-головою обласної ради: коментарі сторін

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x