Фестивалем чорнобривців і пісенним фестивалем зустріне своє свято Золотоноша

Фестивалем чорнобривців і пісенним фестивалем зустріне своє свято Золотоноша

Золотоноша відзначає ювілей – 440 років з дня заснування. Аби розвантажити і організаторів, і учасників, і глядачів, цього року експериментально вирішили дещо розділити День міста на декілька етапів. Про це «Нова Доба» дізналася із сайту «Золотоноша».

Фестивалем чорнобривців і пісенним фестивалем зустріне своє свято Золотоноша
Фестивалем чорнобривців і пісенним фестивалем зустріне своє свято Золотоноша Основна програма пройде вже цими вихідними, коли тут відбудуться традиційні Фестиваль чорнобривців та Всеукраїнський фестиваль патріотичної пісні. 23 вересня проведуть урочистості з нагоди Дня визволення Золотоноші, а вже у жовтні на місцевих чекає ще два сюрпризи – початок нового сезону Ліги сміху та масштабний спортивний фестиваль, щодо якого нині ведуться перемовини.

У п’ятницю стартує масштабний Фестиваль патріотичної пісні, участь в якому візьме сотня молодих виконавців з різних куточків країни. Завітають із українською творчістю сюди навіть діти з прифронтової Авдіївки. Деяка унікальність заходу полягає у його безкоштовному статусі – конкурсанти не сплачують організаційних внесків, а проживання і харчування надається за рахунок господарів. Цього року учасники базуватимуться у санаторній школі-інтернат.

– У цьому й полягає ключовий момент, адже завдяки такому формату ми даємо шанс проявити себе дітям, котрі, можливо, за іншої ситуації і не могли б собі дозволити виступати на фестивалях такого рівня, – коментує майбутню подію міський голова Віталій Войцехівський. – Інтерес до нашого фестивалю росте, адже кількість заявок збільшилася вдвічі, порівняно із 2015 роком. Для золотоніських талантів змушені були навіть проводити попередні відбіркові етапи, бо дводенна програма просто не здатна вмістити всіх. Уявіть, журі вже має за п’ятницю прослухати сотню конкурсантів. Це нелегко.

Незмінний і зірковий склад журі, котрий знову залюбки приїздить до Золотоноші. Мова йде про Народних та Заслужених артистів України Анатолія Гнатюка, Юрія Васильківського, Ніни Мирводи та представників молодіжної сцени – столичного репера Вадима Варфоломєєва (CrazyMass) і лауреатки Слов’янського базару Ганни Твердоступ. До складу нині вперше приєдналася Заслужена артистка Астрая. Вони протягом двох діб і визначатимуть долю призових місць, за які переможці отримають чимало цінних призів та подарунків. Не минеться і без особистих виступів запрошених артистів.

Програма золотоніського фесту розпочинається 9 вересня, коли відбудеться перший відбірковий етап. Вранці Будинок школяра реєструватиме учасників, а вже з 15:00 на літній сцені робитимуть перші оцінки судді. Найбільш насиченою видасться субота, котра запропонує золотонісцям безліч варіантів дозвілля від ранку до ночі.

О 9:00 у парку Шевченка презентуватимуть традиційну виставку освітніх закладів та майстрів декоративного мистецтва. Поряд із цим поціновувачів запрошують на шаховий турнір та виступ Муніципального оркестру. Масовий збір містян анонсують на 12 годину. Саме тоді від пам’ятного знаку «Танк» візьме старт марш вишиванок, кінцева точка якого – пам’ятник Шевченку.

О 13:00 визначатимуть лауреатів вокального конкурсу, а також переможців Фестивалю чорнобривців у різних номінаціях. Після короткої перерви у вигляді виступів плеяди хореографічних колективів міста, о 17-й годині розпочнеться гала-концерт тріумфаторів Фестивалю патріотичної пісні. Надвечір, о 20-й годині остаточна родзинка для молоді – тригодинний концерт рок-гуртуGoldenCity.

Нині до виїзду в Золотоношу готуються не лише виконавці. Традиційно тут організують прес-тур на півсотні журналістів з усієї країни. Вони, до речі, висловили бажання ночувати на базі Красногірського монастиря, аби вранці ще й потрапити на недільну службу. Чимало уваги приділять і екс-бійцям АТО, котрим під час фесту ще й вручать бойові нагороди, які нещодавно отримав військовий комісаріат.

Завітають до Золотоноші і друзі з Німеччини. Асистенти проекту «Українські партнерства Ерцгебірге» Сільвіо Уліг та Леся Щербій, а також уповноважений представник муніципалітету Штольберга Марко Галлер встигли звикнути до Золотоноші давно, проте з якою сферою не знайомі точно, так це з культурною. Наразі німецькі колеги вже приготували до відправлення ліжка й шприци для лікарні, а зовсім скоро нарешті підпишеться офіційний договір про співпрацю між нашими містами.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x