В школах області функціонують 30 козацьких класів

В школах області функціонують 30 козацьких класів

Про розширення мережі козацьких класів у навчальних закладах області говорили під час засідання круглого столу за участі представників українського козацтва та працівників управління освіти і науки облдержадміністрації.
Зауважимо, на виконання рішення колегії обласної державної адміністрації з 1 вересня 2016 року у кожному районі області та містах обласного значення створено козацькі класи з числа учнів 5-8 класів. «Нова Доба» про це дізналася в Управлінні освіти і науки ЧОДА.

Вітаючи учасників зібрання, начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Валерій Данилевський означив стан справ щодо упровадження козацької педагогіки та національно-патріотичного виховання на Черкащині. Зокрема, зупинився на створенні нових козацьких класів: «У 25 новостворених класах навчається 477 учнів. Відповідальними особами за функціонування козацьких класів та створення системи їх роботи визначено класних керівників.
Крім цього, на базі Черкаської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 6 Черкаської міської ради продовжується робота щодо розвитку мережі козацьких ліцейних класів. Цього року до першого класу прийнято 41 учня. Загалом у 2016-2017 навчальному році у 5 козацьких класах школи навчається 113 учнів. Загалом в області функціонує 30 козацьких класів, у яких навчається 590 учнів».
Заступник начальника управління Оксана Сімушіна наголосила на необхідності подальшого упровадження національно-патріотичного виховання методами козацької педагогіки. Водночас відзначила наявність порозуміння з означеного питання серед учасників зібрання:
«Ми з вами говоримо на одній мові. Приємно, що тут дійсно є представники регіонів, які є першопрохідцями впровадження козацької педагогіки. Національно-патріотичне виховання не потрібно насаджувати дітям, адже самі діти є досить ініціативними та свідомими в цьому плані, оскільки означена робота є систематичною у кожному навчальному закладі».
Крайовий отаман Черкаського крайового товариства Українського козацтва Віталій Чепелуха наголосив на значенні спільної роботи щодо створення та функціонування козацьких класів.

До обговорення питань порядку денного долучилися Генеральний писар Українського козацтва Віктор Коваленко, професор, д.і.н., викладач Черкаського національного університету ім. Богдана Хмельницького, учитель історії Черкаської гімназії № 31, крайовий хорунжий, радник Українського козацтва з питань національно-патріотичного виховання Юрій Присяжнюк, отаман козацтва Маньківщини, директор Молодецької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Маньківської районної ради Петро Карпенко, директор Тернівської загальноосвітньої школи I-III ступенів Смілянської районної ради Анатолій Шулежко та ін.

У рамках зустрічі присутні висловили пропозицію щодо створення робочої групи для координації функціонування козацьких класів, проведення семінарів для керівників навчальних закладів, де впроваджується козацьке виховання.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x