Виплата пенсій внутрішньо переміщеним особам

Починаючи з 1 липня 2016 року, соціальні виплати, що призначені внутрішньо переміщеним особам, здійснюються через рахунки та мережу установ і пристроїв Публічного акціонерного товариства «Державний ощадний банк України».

Для ідентифікації одержувачів соціальних виплат, які є внутрішньо переміщеними особами, та забезпечення їх соціальними виплатами здійснюється емісія платіжних карток із зазначенням на них графічної інформації про власника та його електронного цифрового підпису. Для одержувачів пенсій така картка одночасно є пенсійним посвідченням.
Внутрішньо переміщеним особам, які отримують пенсії через підприємства поштового зв’язку або установи інших банків, необхідно відкрити рахунок для виплати пенсії в АТ «Ощадбанк» та надати в орган Пенсійного фонду, де вони знаходяться на обліку, заяву про зарахування пенсії на цей рахунок.

Таку заяву можна залишити у банку, працівники якого передадуть її в орган Фонду.
Для отримання платіжної картки, яка одночасно є пенсійним посвідченням, внутрішньо переміщеній особі потрібно звернувся до органу Пенсійного фонду, де вона знаходиться на обліку, та надати пакет таких документів:
– паспорт;
– довідку про реєстраційний номер облікової картки платника податків фізичної особи (не подається громадянами, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний контрольний орган і мають відмітку в паспорті);
– довідку про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи;
– фотокартку.
Видача платіжної картки, яка одночасно є пенсійним посвідченням, здійснюється установою
АТ «Ощадбанк», зазначеною пенсіонером у заяві.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x