Солодка слива очистить організм

Солодка слива очистить організм

У соковитій м’якоті сливи міститься більше мінералів, ніж у грушах або яблуках. Вона багата цинком, міддю, кальцієм, натрієм, йодом, фосфором, залізом і калієм. Також слива містить пектини, що допомагають виводити з організму канцерогени і радіонукліди.

Користь слив, особливо чорних, полягає у великій концентрації в їх м’якоті вітаміну В2, який покращує білковий обмін і зміцнює нервову систему. Багато в плодах і вітаміну Р, який підвищує проникність і міцність кровоносних судин.
Крім того, до складу сливи входять унікальна речовина кумарин, що перешкоджає утворення тромбів. Також ці фрукти містять вітаміни РР, С, Е, бета-каротин. При цьому калорійність слив невелика: на 100 г їх м’якоті припадає близько 49 калорій.

Регулярне споживання слив благотворно впливає на стан серцево-судинної системи, дозволяє вивести з організму «поганий» холестерин і знизити високий тиск. Ці фрукти корисні для нервової системи: заспокоюють, дозволяють справитися з напруженням і стресами.
М’які проносні властивості сливи успішно використовуються при лікуванні закрепів і атонії кишечника. Також плоди є непоганим сечогінним і жовчогінним засобом. Завдяки таким властивостям вони виводять з організму надлишки солей і рідини, ефективно позбавляючи від набряків і очищаючи організм. Їх включають у комплексну терапію при порушеннях шлункової секреції, захворюваннях жовчного міхура, печінки й нирок. Сливовий сік здатен знижувати кислотність шлунка і позбавляти від печії, тому його (втім, як і самі плоди) часто вводять в меню людей, які страждають від гастритів і виразок.

У народній медицині відомі випадки успішного лікування сливами виразок і погано заживаючих ран. Їх нерідко використовують як допоміжний засіб у боротьбі з коньюктивітами, запаленнями очей і сечокам’яною хворобою. Фрукти рекомендують для зміцнення зору й підтримки імунітету.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x