5 пожеж на відкритій території ліквідували на Черкащині за добу

5 пожеж на відкритій території ліквідували на Черкащині за добу

7 вересня о 14 годині до уманських рятувальників надійшло повідомлення, що в адміністративних межах Полянецької селищної ради на відкритій території виникла пожежа сухої трави. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Управління ДСНС у Черкаській області.

Рятувальники уманської пожежно-рятувальної частини, прибувши на місце події, швидко ліквідували вогонь, що охопив територію площею 300 метрів квадратних.

За попередніми даними, причина пожежі – необережність під час куріння.

Також із причини необережності під час куріння сталося дві пожежі сухої трави на відкритій території в Жашківському районі. Перше повідомлення жашківські рятувальники отримали о 14:00 від місцевих мешканців села Скибин. Силами чергового караулу Жашківської державної пожежно-рятувальної частини пожежу о 15:40 було локалізовано, а о 16:30 повністю ліквідовано. Вогнем знищено сміття на площі 50 метрів квадратних.

За аналогічних обставин жашківські рятувальники ліквідували пожежу в селі Конела, повідомлення про яку надійшло о 16 годині. У результаті пожежі вогнем знищено все живе на площі 1,5 гектари.

Аналогічні випадки сталися цього дня в Черкаському та Чорнобаївському районах.

З початку року на території Черкаської області зареєстровано 89 таких пожеж, де вогонь пройшов площу 25,4 га.

Як часто буває, причиною таких пожеж залишається людський фактор. Необережне поводження із вогнем, дитячі пустощі або недбалість під час паління – ось основні причини загорань, що поширювалися значними площами навіть в обласному центрі.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x