Чигиринські лісівники оновили місце відпочинку в лісі

Чигиринські лісівники оновили місце відпочинку в лісі

Серед лісових пахощів і пташиних співів заховався улюблений куточок відпочинку для багатьох матвіївців та гостей Холодного Яру. Його так і назвали свого часу – «Затишок». Адже він розташований у балочці, де завжди тихо і спокійно. Цього літа було вирішено «Затишок» не просто відремонтувати, але й розширити і вдосконалити. Про це «Новій Добі» повідомили в обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

Рекреаційний пункт тут лісівники облаштували давно. І з кожним роком він набував популярності. «Сюди приїжджають із дітьми відпочивати і селяни, й дачники. Як на поминальні дні навідуються з Чигирина колишні односельчани, то обов’язково тут зустрічаються. В кого день народження чи свято – теж сюди», – розповідає лісничий Матвіївського лісництва Чигиринського лісгоспу Михайло Макарюк.

Ставало очевидним, що вже одного столика замало.

Лісівники побудували велику альтанку зі столами й лавами. Поруч іще одне невелике укриття – для кухні або для ще однієї невеликої компанії. Неподалік облаштували місце для вогнища та для сміття. І навіть поставили гойдалку, щоб дітям було веселіше. Загалом тут одночасно можна розмістити до 50 осіб.

«Ми завжди йдемо назустріч відпочивальникам. Хочемо, щоб вони себе почували комфортно, щоб отримали задоволення від перебування у лісі. Але при цьому і не шкодили лісу, не ставали загрозою для нього. Адже 90% пожеж у насадженнях виникають через людську недбалість. Тому ми доглядаємо за рекреаційними пунктами, робимо нові і спеціально облаштовуємо безпечні і зручні місця для багаття», – відзначив директор ДП «Чигиринське лісове господарство» Роман Фендюр.

У матвіївських лісівників не один рекреаційний пункт під опікою. Тому подорожнім, які вирішили побувати у славетному Холодному Яру, є де зупинитися, перепочити і насолодитися затишком, створеним лісівниками.

Тут можна відчути єдність із природою, тому сюди часто заїжджають відвідувачі.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x