21 людину евакуювали з житлового будинку під час пожежі у Черкасах

21 людину евакуювали з житлового будинку під час пожежі у Черкасах

9 вересня о 21:45 до оперативно-диспетчерської служби обласного центру почали надходити повідомлення про загорання в квартирі багатоповерхового житлового будинку на вулиці Різдвяна в обласному центрі. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Управління ДСНС України в Черкаській області.

У відповідності до плану залучення сил та засобів, на ліквідацію пожежі за підвищеним номером виклику до житлового будинку були спрямовані одразу 7 пожежно-рятувальних розрахунків Черкаського гарнізону Управління ДСНС.

Пожежа на час прибуття перших розрахунків охопила квартиру на шостому поверсі, через сильне задимлення сходового маршу мешканці вище розташованих квартир не могли самостійно покинути небезпечну зону.

Під час проведення розвідки місця пожежі, рятувальники, які працювали у спеціальних апаратах на стиснутому повітрі, знайшли на задимленому майданчику шостого поверху 67-річну господарку квартири. За допомогою дихальної маски жінку, яка через отруєння димом втрачала свідомість, вдалось привести до тями та згодом вивести у безпечне місце.

Через загрозу швидкого поширення вогню на сусідні квартири, рятувальники провели обстеження усіх житлових помешкань трьох верхніх поверхів, які опинилися у небезпечній зоні. Застосовуючи для потерпілих дихальні маски, співробітники «Служби порятунку» провели евакуацію з цього під‘їзду у безпечне місце 21 мешканця.

Працюючи з двох напрямків: з боку сходової клітини та через встановлену автодрабину, рятувальники о 22:35 пожежу в квартирі повністю ліквідували.

На місці пожежі працювали 23 рятувальники, також були задіяні 7 одиниць пожежної та спеціальної техніки.

Причиною пожежі стало необережне поводження з вогнем господарки квартири, яка, вирушивши у справах, залишила у квартирі палаючу свічку.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x