Стрітбольний турнір відгримів у Черкасах

Стрітбольний турнір відгримів у Черкасах

Ще одні стрітбольні змагання влаштували в обласному центрі. На майданчику Центрального стадіону відгримів турнір «Сила нації». Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби «Черкаських Мавп».

27 команд та близько сотні учасників. Саме така кількість любителів стрітболу прийшла на «Силу нації». Окрім того, щоб пограти та гарно провести час, мотивація вкрай солідна. Призовий фонд у розмірі 6 тисяч гривень (3000 за перше місце, 2000 – друге, 1000 – третє). Так, заявились на турнір переважно черкаські баскетболісти, втім серед них і представники Золотоноші. Більшість – учасники аматорського чемпіонату Черкас.

Валерій Лісун, організатор змагань:

«Вирішили ще раз провести стрітбольні змагання. Адже у Черкасах є чимало якісних команд. У нашому місті люблять стрітбол і завжди охоче заявляються на турнір. Так і цього разу бачимо потужні команди. До того ж, дуже багато охочих серед дітей. Ми думали провести змагання лише в одній категорії. Але діти хочуть грати. Підходять і просять взяти участь у турнірі. Тому влаштували змагання і серед юнаків до 18-ти років. Вони гратимуть за певні заохочувальні призи, сертифікати».

Турнір провели у двох вікових категоріях. Серед дорослих за призовий фонд змагається 11 команд; серед юнаків до 18-ти років – 16 колективів. Традиційно фаворитами таких змагань є вихованці баскетбольної школи «Черкаських Мавп». Серед юнаків не лишають шансів суперникам три Андрія – Коробко, Краснощоков і Товкач. Вони і стали переможцями.

Андрій Коробко, гравець «Черкаських Мавп-01»:

«Люблю стрітбол. Влітку є хороша можливість пограти і водночас потренуватися. Ми завжди беремо участь у таких турнірах. Подобається особлива стрітбольна атмосфера. Все не так серйозно як на матчах чемпіонату України. Тому таким чином можна і відпочити від сезону, а разом з тим і тримати себе у формі. Щоправда зараз ми вже посилено тренуємося. А цей турнір – хороша можливість згадати ігрові зв’язки».

У категорії дорослі впевнено турнірну сітку проходять дублери «Мавп». Команда у складі Лунського, Пелипая і Діденка під назвою «Пасажири». Баскетболісти у групі долають досвідчену місцеву команду «Бреган і компанія» – 8 : 7 та виходять до наступного етапу. Втім пізніше досвідчений колектив у складі Максима Брегана, Назара Панаюска та Дмитра Кукурудзи взяв реванш і в підсумку переміг на турнірі.

Для більшості гравців баскетбольної школи клубу цей турнір – гарна можливість в ігровому режимі готуватися до нового сезону. Адже попереду в усіх команд – чемпіонат України серед команд Вишої ліги та ВЮБЛ. А організатори «Сили нації» зазначають, що подібні турніри пройдуть в місті і наступного року.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x